A Fura világ (galériánkban) egy fantasztikus világot tár a nézők elé, amely tele van titokzatos lényekkel és növényvilággal. A kalandfilmben a Walt Disney Animation Studios első ízben mutat be egy meleg tinirománcot.

Az animációs filmben megismerhetik a nézők Ethan Clade-et, a nyíltan meleg tinédzsert, akinek teljesen elakad a szava, amikor szerelme, Diazo közelébe kerül.

"Ezt még sosem bontották le így. Sokkal organikusabb volt" - mondta Don Hall rendező a karakter identitásáról.

"Nekem is van egy vegyes rasszú családom, így számomra könnyen átélhető volt, hogy két nagyon különböző hátterű ember szerelembe esik" - mondta a társrendező és író Qui Nguyen. "És most a gyerekem mindkettőnk mindkét vonalán jár - teljesen ázsiai, teljesen zsidó -, és ez valami olyasmi volt, amit eredendően megértettem."

"A melegsége az egyik része. Emellett bátor és vadul empatikus is, ezért válik egyfajta természetvédővé a filmünkben" - tette hozzá Hall. "Emellett impulzív is, mint a tinédzserek. Szóval számunkra ő csak egy hús-vér, kerek karakter volt, és azt hiszem, alig várjuk, hogy a világ is úgy fogadhassa őt, ahogy mi tettük."

A film egy felfedező családot, akik küldetésre indulnak egy szürreális világba. A szinkronszereplők között szerepel Jake Gyllenhaal, Lucy Liu, Dennis Quaid, Alan Tudyk és Gabrielle Union.

"Az emberek folyton a normalizálás szót használják, pedig nem kell normalizálni a normálisat. Ez csak úgy van" - magyarázta Union. "Láthattál egy szerető családot, amely hihetetlenül támogatta a gyermekük identitását, és az ő verziójuk, hogy megpróbálják biztonságba terelni vagy irányítani őt, inkább a foglalkozása szempontjából - és az út, amit az életben fog járni.".

"Nagyon örültem, hogy a forgatókönyv nem mutatott rá" - mondta Quaid, utalva Ethan szexualitására. "Nem volt megmagyarázva, vagy ez vagy az, vagy nem kellett átmennie a coming out dolgon - és ez rendben is van. Azt hiszem, ezen már jócskán túl vagyunk már kultúraként."

A film mától látható a mozikban. Az előzetest idelent nézhetitek meg.

64 Fura világ  (2022)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

A Clades család legendás felfedező hírében áll, egy belső családi viszály azonban bajba sodorhatja legújabb expedíciójukat, amely talán életük legfontosabb felfedezésével... több»