Az árnyékban leselkedik, félelemből és szenvedésből táplálkozik. A védteleneket és sebesülteket, gyakran gyerekeket támadja meg. Valószínűleg már sokan kitalálták, milyen szörnyről is van szó, A mumus ugyanis megérkezett a hazai mozikba is.

Stephen King művének legújabb filmes adaptációja valóban méltó a horror nagymesterének hangulatához. A történet szerint Sadie és fiatalabb nővére, Sawyer próbálják kiheverni édesanyjuk váratlan elvesztését. Ehhez szükségük lenne édesapjuk támogatására, a férfi azonban képtelen feldolgozni a gyászt, amelyre egyre jobban elhatalmasodik rajta, és amelyet azzal próbál elfojtani, hogy teljesen a munkába temetkezik, így terapeutaként egyre több klienst vállal.

A család életében váratlanul nem csak egy hozzájuk hasonló balsorssal küzdő férfi bukkan fel, hanem egy természetfeletti lény is, amely egyre nagyobb hatalmat és teret nyer a mindennapjainkban.

Rob Savage rendezését már most egy első osztályú horror produkcióként említi a kritika, amely a műfaj legelszántabb kedvelőjére is képes ráhozni a frász annak köszönhetően is, hogy a cselekmény a legmélyebb gyermekkori félelmeinkkel játszik el.

A film főszerepeiben Chris Messina, Marin Ireland, David Dastmalchian, Sophie Thatcher, Madison Hu, Maddie Nichols és Lisa Gay Hamilton láthatók.

56 A mumus  (2023)

horror | misztikus | thriller

Sadie Harper (Sophie Thatcher) egy tizenhat éves tinédzser, aki nővérével, Sawyerrel (Vivien Lyra Blair) együtt még mindig próbálja feldolgozni édesanyjuk tragikus halálát.... több»