Mától a Netflixen: Egy brutális tárgyalótermi gyilkosság igaz története

Harmadik részéhez érkezik a Netflix érdekes tényfeltáró dokumentumsorozata, amely India gyilkossági eseteit dolgozza fel. Az első rész még a nyáron debütált Sorozatgyilkosok Indiában: Delhi mészárosa címmel, szeptemberben pedig debütált a folytatás, a Sorozatgyilkosok Indiában: A gyilkos naplója. Mától megnézheted a harmadik dokumentumfilmet is, ez a Sorozatgyilkosok Indiában: Gyilkosság a tárgyalóteremben.

A dokumentumfilm egy 2004-es esetet jár körbe, amelynek főszereplője egy bizonyos Bharat Kalicharan vagy más néven Akku Yadav. A férfi épp a bíróságon várta, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezzék, amikor nők egy csoportja rontott be a tárgyalóterembe és szabályosan kivégezték a férfit.

A dokumentumfilm azt is körbejárja, hogy milyen előzményei voltak az esetnek, amely után legalább öt nőt letartóztattak, de a városszerte tartott tűntetések miatt végül elengedték őket. Akku Yadav állítólag tíz éven keresztül terrorizálta Nagpur nyomornegyedének lakosságát. Számos támadást és erőszakot követett el helyi nők ellen, de a rendőrség hiába tudott ezekről, semmit sem tett a férfi elfogása érdekében.

Amikor a helybéliek megtudták, hogy mégis bíróság elé áll, de ott valószínűleg óvadék fejében szabadlábra helyezhetik, feldühödött nők egy csoportja rontott be a tárgyalóterembe, ahol fegyverekkel és kövekkel végeztek a férfival. Egyes beszámolók szerint több testrészét is levágták, a testét pedig kövekkel összezúzták.

A dokumentumfilm azt is megpróbálja körüljárni, hogy a gyilkosság mögött volt-e a helyi alvilág által kitervelt szándékosság. Megtervezték-e előre Akku Yadav meggyilkolását vagy tényleg csak a felháborodott helybéliek spontán akciójáról volt szó? E kérdésekre kaphatunk választ a mától látható filmben.

dokumentum | krimi

2004-ben egy kegyetlen sorozatgyilkost letartóztattak Indiában és megkezdődött a bírósági per. A dokumentumfilm azt mutatja be, kiket tartott rettegésben cselekedeteivel, és azok... több»