Nincs olyan otthon, ahol még ne lenne lenne közeli ismerős a bájos és karakán Kevin, aki az 1990-es klasszikusban, a Reszkessetek, betörők! -ben évről évre megmutatja, hogyan kell elbánni a rosszfiúkkal.

Az amerikai karácsonyi vígjátékfilmet, Chris Columbus rendezte, John Hughes íróként és producerként vett részt a munkában.

A franchise első filmjében Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard és Catherine O'Hara szerepeltek. Culkin Kevin McCallister bőrébe bújt, aki megvédte otthonát egy rablópárostól, miután a családja véletlenül otthagyta őt a karácsonyi vakációjuk során.

A Reszkessetek, betörők!-et 2023-ban a Library of Congress Nemzeti Filmarchívum a megtisztelő, "kulturálisan, történelmileg vagy esztétikailag jelentős" címmel illetve beemelte a kulturális örökség részeként megőrzendő filmek kategóriájába.

Hughes javasolta Columbusnak, hogy Macaulay Culkint válasszák Kevin szerepére, mivel korábban sikeresen együttműködtek a Belevaló papapótló (1989) forgatásán. Columbus Macaulay mellett 200 másik színészt is meghallgatott a szerepre. Columbus végül találkozott Culkinnal, és egyetértett azzal, hogy ő a legmegfelelőbb választás.

Miután Robert De Niro és Jon Lovitz visszautasította Harry szerepét, Joe Pesci kapta az ikonikus szerepet. Frank bácsi karaktere eredetileg Kelsey Grammer számára íródott, de végül Gerry Bamman kapta meg.

Daniel Sternet választották Marv szerepére, de mielőtt elkezdődött volna a forgatás, közölték vele, hogy a produkciós ütemtervet hat hetesről nyolc hetesre hosszabbították. Kiszállt, mivel a stáb nem ajánlott emelt gázsit a plusz időért. Daniel Roebuckot választották helyette, de két napnyi próbaforgatás után Columbus úgy érezte, hogy hiányzik a kémia Pescivel, ezért visszahozta Sternt.

Mától nem csak az első, de a franchise második része is elérhető a Netflixen. Ehhez nincs más dolgod, csak a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

családi | vígjáték

Az igazi bajkeverő Kevin (Macaulay Culkin) egy kissé szétszórt családban él: a hamisítatlan, párizsi vakációra készülők szülők ugyanis otthon felejtik fiukat, amire már csak... több»