Mától újabb hátborzongató minisorozat érhető el a legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix kínálatában. Hogy mitől olyan hátborzongató A megfigyelő? Leginkább attól, hogy ez is egy megtörtént esetet dolgoz fel. Miről van szó?

A megfigyelő eredete

A sorozat alapjául egy 2014-ben megjelent novella szolgál, amely azonban egy valóban megtörtént esetet írt le. A sorozatban viszont a valódi neveket kitaláltakkal helyettesítették. A sztori szerint a Brodaus család épp megvette és beköltözött álmai otthonába valahol New Jersey külvárosában. Minden a legnagyobb rendben alakul egészen addig, amíg fel nem tűnik az első titokzatos és baljós levél. Aztán a következő és az azt követő. Mindegyiket ugyanaz az ember írta, aki csak Megfigyelőként hivatkozik magára. A levelekben kémkedik utánuk és fenyegetőzik. Az eset végül olyannyira súlyossá válik, hogy a család úgy dönt, inkább eladja a házat és még a városból is elköltözik.

Kiket láthatunk?

A megfigyelő egészen neves stáblistát tud felmutatni. A legnagyobb névnek egyértelműen Naomi Watts számít a szereplők közül, de a férjét alakító Bobby Cannavale-t is sok filmben és sorozatban láthattuk már. Mia Farrow-t sem kell senkinek bemutatni, ahogy Jennifer Coolidge is sokaknak ismerős lehet, de őket kevesebbet láthatjuk majd a sorozatban.

Kiknek köszönhetjük?

A Netflix új, valós eseményeken alapuló sorozatát nem más hozta tető alá, mint Paris Barclay. Ha nem lenne elsőre ismerős a neve, ő volt a Netflix jelenlegi legnézettebb sorozata, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori rendezője is. A Netflix egyébként már a novella 2014-es megjelenése után nem sokkal megvásárolta a megfilmesítési jogokat. Akkor még az volt a terv, hogy egy egész estés filmet forgatnak majd belőle, de ez az évek során végül minisorozatra változott, hogy jobban ki lehessen bontani a cselekményt. A forgatás végül 2021 szeptembere és 2022 márciusa között zajlott.