Az új, Charlie Kaufman által írt animációs film szembe néz egy klasszikus gyermekkori félelemmel.

A gyereklét ijesztő: A világ hatalmas és ismeretlen, mindenki egy kicsit okosabb nálad, ráadásul még nagyobbak is. De Orionnak, az új animációs film, az Orion és a sötétség főszereplőjének, minden ijesztő - különösen a sötét. A szorongó fiatalember sodró kalandba csöppen, ami talán segít őt kigyógyítani serdülőkori félelmeiből. Orion a legnagyobb félelmével találkozik, hogy rájöjjön, a Sötét sokkal barátságosabb, mint azt valaha is képzelte.

Emma Yarlett könyve alapján, Charlie Kaufman (A befejezésen gondolkozom) által írt DreamWorks Animation  film egy olyan történetet mesél el, amely arról szól, hogy szembe kell nézni azzal, ami megijeszt - és rájönni, hogy talán egyáltalán nem olyan ijesztő, mint amilyennek először látszik.

Orion látszólag átlagos általános iskolásnak tűnik - félénk, visszafogott, van egy titkos szerelme. De a látszólagosan normális külső alatt Orion egy serdülőkori szorongásokkal teli szivacs, amit tele irracionális félelmekkel, mint a méhek, kutyák, az óceán, a mobilhullámok, gyilkos esővíz, bohócok és a szakadékba esés. De minden félelme közül a legnagyobb: a sötét. Félelmének szó szerinti megtestesülése meglátogatja, hogy bebizonyítsa neki, éjszaka nincs miért félni. Ahogy a valószínűtlen páros közeledik egymáshoz, Orionnak el kell döntenie, hogy megtanulhatja-e elfogadni az ismeretlent - hogy feladja a félelmét és végre békésen éljen.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

 

animáció | kaland | vígjáték

Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy... több»