A csendes asszony: Idős hölgyek gyilkosa egy olyan hátborzongató gyilkosságot feltáró bűnügyi dokumentumfilm, amit mindenképpen látnod kell!

Amikor azt gondolnád, hogy az emberi brutalitás minden formájával találkoztál már, mindig akad egy új, ami miatt hited veszítheted a teljes emberiségben és ami miatt kétszer is ellenőrzöd, hogy az ajtó zárva van-e.

A hírhedt mexikói sorozatgyilkos, Juana Barraza, akit a médiában "Az idős hölgyek gyilkosának" neveztek el, A csendes asszony: Idős hölgyek gyilkosa című bűnügyi dokumentumfilm témája. 

A Netflixre július végén érkező true crime visszatekint a Mexikóvárosban az ezredfordulón elkövetett ijesztő gyilkosságokra, amelyek során idős hölgyeket fojtottak meg a saját otthonukban.

A gyilkosságok országszerte óriási felháborodást keltettek, és az általános média tudósítások mellett idővel egyre nagyobb nyomás nehezedett a rendőrségre, hogy elkapják Mexikó első sorozatgyilkosát.

A feladat különösen komplikáltnak bizonyult az ügyészség számára, amely minden rendelkezésre álló erőforrást bevetett a gyilkos elfogására. A tanúk leírása alapján a gyanúsítottat "magas, erős és robosztus" személy, aki ápolónőnek adta ki magát, hogy elnyerje az áldozatok bizalmát.

Több mint negyven kegyetlen gyilkosság után végül egy nőt, Juana Barrazát vették őrizetbe...

A Netflix ajánlóját idézve: "A 2000-es évek eleje Mexikó városban egy sor olyan gyilkossággal kezdődött, amelyek veszélyeztették a fővárosi rendőrség működését: idős nők sorát fojtották meg saját otthonukban. Az ügy óriási társadalmi felháborodást és korábban nem látott médiafigyelmet kapott. Az ügyészség minden rendelkezésre álló erőforrást bevetett annak érdekében, hogy elkapják Mexikó történetének első sorozatgyilkosát.

"A tanúk magasnak, erősnek és robosztusnak írták le, aki ápolónőnek adja ki magát az áldozatok bizalmának elnyerése érdekében. Több mint negyven emberölés, számos sikertelen letartóztatás és sok ellentmondás után 2006 januárjában a rendőrség egy nőt fogott el, aki éppen menekült az utolsó  bűntett helyszínéről. Ő Juana Barraza, aki a pankrációban "La Dama del Silencio"-ként ismert, a média pedig "Az idős hölgyek gyilkosának" keresztelte el."

"Egy becenév, ami már része Mexikó gyászos történelmének és páratlan népszerű kultúrájának."

A dokumentumfilmet María Jose Cuevas rendezte, Ivonne Gutiérrez producere, míg Laura Woldenberg az executive producerként vett részt az alkotásban.

A dokumentumfilm július 27-én érkezik a Netflixre.

dokumentum | krimi | történelmi

A 2000-es évek az akkori szövetségi kerületben olyan gyilkosságsorozattal kezdődtek, amely veszélybe sodorta a fővárosi rendőrséget: idős nőket fojtottak meg saját otthonukban.... több»

Rendező: María José Cuevas
Szereplők: Juana Barraza