A rasszizmus története az Egyesült Államokban Dr. Ibram X Kendi New York Times bestsellere alapján készült.

Roger Ross Williams neves Oscar-díjas filmrendező legújabb projektje az amerikai történelemben hosszú ideje fennálló és aggasztó, színesbőrűek ellen irányuló rasszizmus erejét követi nyomon. 

A rasszizmus története című film történelmi személyiségek és pillanatok animációinak felhasználásával az amerikai história számos rasszista toposzát, sztereotípiáját mutatja be a nézőknek, miközben elmeséli, hogy miért is váltak azok ennyire általánossá. Hátborzongató bepillantást nyújt annak a gépezetnek a működésébe, amely lehetővé tette, hogy a rasszista üzenetek az évek során fajgyűlöletté alakuljanak.  A film erős női akadémikusok és aktivisták népes seregét vonultatja fel. mint például Dr. Angela Davis, Honorée Fanonne Jeffers, Brittany Packnett Cunningham, Dr. Jennifer L. Morgan és Dr. Kendi.

Williams 2010-ben nyerte el eddigi egyetlen Oscar-díját a Szívből jövő zene című rövid dokumentumfilmjéért, de számos elismert cím fűződik a nevéhez, többek között az Oscar-díjra jelölt Life, Animated is.

Ha szívesen megnéznéd a dokumentumfilmet és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

dokumentum

A rasszista fogalmak gyökereinek és fejlődésének feltárása az Egyesült Államokban a mai társadalom megértése érdekében. több»