Mától a Netflixen: Megrázó dokusorozat készült a nagy e-cigi sztoriról

A világban több mint egy milliárd ember dohányzik, a JUUL nevű e-cigaretta gyártó pedig észrevette ebben "hatalmas közegészségügyi lehetőséget".

A Netflix dokumentumfilm-sorozata, A nagy e-cigi sztori: A Juul felemelkedése és bukása, R.J. Cutler rendezésében készült, aki olyan neves dokumentumfilmeket készített, mint a Billie Eilish: Kicsit homályos a világ és a Belushi, mélyreható pillantást vet arra, hogy hogyan hódította meg az e-cig birodalom a globális ifjúság szívét.

A Netflix leírása szerint a film az "elektromos cigaretta induló vállalkozására összpontosít, amely aztán évente milliárdokat keresett, mígnem a Covid következtében a siker füstbe ment."

A dokuból kiderül, hogy a JUUL az Apple marketing technikáját követve olyan terméket szeretett volna megalkotni, amit presztízs övez. Eredetileg a dohányipar felszámolását tűzték ki célul, hogy aztán dohányosok millióit hagyják az út szélén, miután fény derült a káros mellékhatásokra. Nem beszélve arról, hogy a termék fiatalok tömegét szoktatta rá a dohányzásra.

“Nem gondolom, hogy bárki is előre sejtette volna, hogy a gyerekeket beszippantja az e-cigik világa,” mondja egy nő a felvételeken, miközben dohányzó diákokat és hírhedt Instagram-bejegyzések mutatnak tinédzserekről, akik füstöt eregetnek. “James és Adam elvesztették az irányítást,” jegyzi meg egy másik férfi, miközben további megdöbbentő felvételek láthatók gyerekekről és tinédzserekről kórházi ágyon fekve, és lélegeztető gépekhez csatlakozva, ami megerősíti ezt az állítást.

Nemrégiben a JUUL egyet jelentett Szilícium-völgy leggyorsabban fejlődő válalatával, most pedig elrettentő példaként emlegetik nevüket. A négy részes dokumentumsorozat kibontja az e-cigi huszonéves történetét, befolyását és őrületét, hogy megmagyarázza a majdnem mindent megváltoztató vape eszköz látványos kudarcát. 

Ha a te figyelmedet is felkeltette a doku sorozat, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted is!

dokumentum

Ebben a doku-sorozatban egy szedett-vedett elektronikus cigarettával foglalkozó startup több milliárd dolláros vállalattá válik, mígnem egy járvány miatt a terv füstbe megy. több»

Rendező: R. J. Cutler
Szereplők: Allen Gladstone