Mi történhet egy lengyel nemesemberrel, aki virágzó életet él a 17. század végén? Ahogy a 1670 című szatirikus sorozat előzetese mutatja –  minden. December 13-án megismerhetjük Jan, a nemesember, családja és az Adamczycha falu egyéb lakóinak sorsát.

A 1670 a Netflix új szatirikus produkciója, Maciej Buchwald és Kordian Kądziela rendezésében, amely humorosan meséli el az Adamczewski nemesi család és a családhoz tartozó falu lakóinak történetét. Az ötlet és a forgatókönyv Jakub Rużyłło nevéhez fűződik. 

A sorozatban Bartłomiej Topa alakítja Jant, az odaadó családapát és hagyományőrzőt, aki azzal az ambícióval éli hétköznapjait, hogy bekerül a lengyel történelem nagyjai közé. Katarzyna Herman Zofia szerepében látható, Jan feleségeként, aki inkább az Isten akaratában, mint férje cselekvő erejében bízik. Anielát, Zofia és Jan legfiatalabb gyermekét, akit a 17. századi konvenciók szorítanak, Martyna Byczkowska alakítja. A testvéreik szerepében, Stanisława és Jakuba, Michał Balicki és Michał Sikorski láthatók. Az Adamczewski család portréjához Dobromir Dymecki is csatlakozik, aki Bogdant alakítja – tiszta vérű nemesembert, Zofia testvérét, aki részt vett a lengyel hadsereg összes fontos vereségében. A család szomszédját, Andrejt, akivel Jannak meg kell osztania a befolyást a faluban, Andrzej Kłak játssza. Közben Kirył Pietruczuk Maciej paraszt karakterébe bújik, aki a paraszt Erasmus program keretében Litvániából érkezik Lengyelországba, és gyorsan részévé válik a sarmata fantázia által teremtett világnak.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot, és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a sorozat mafabos oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

57 1670  (2023)

történelmi | vígjáték

1670-et írunk. Jan, egy nemesi család feje és Adamczycha falu (kisebbik) felének tulajdonosa arról álmodik, hogy neve szerepleni fog a lengyel történelem lapjain, a világ... több»