Nicole Kidman kétségtelenül az egyik legjobb alakítását hozta Stephen Daldry 2002-ben megjelent Az órák című rendezésében, amely mától elérhető a Netflixen.

A színésznő BAFTA-, Golden Globe- és Oscar Díjat is kapott a legendás szerző, Virginia Woolf  megformálásáért, mindemellett a produkció a 25 millió dolláros költségvetés mellett 108 millió dolláros bevételt hozott a pénztáraknál.

Az órák cselekménye mindössze egy nap történéseit öleli, fel három nő szemszögéből elmesélve. 1923-ban járunk, Woolf pedig első regényén, a Mrs. Dalloway-en dolgozik. 1951-ben a várandós Laura épp egy kis házibulit készül rendezni, amikor megtalája a regény és buzgón olvasni kezdi a készülődés közben. 2001-ben egy kiadónál dolgozó Clarissa pedig AIDS-ben szenvedő barátjának szeretne egy kis ünnepséget összehozni. Bár mindhárman különböző korban élnek, mégis ugyanazon a kérdésen törik a fejüket: Hogyan is lehetnének végre boldogok.

A filmet a Rotten Tomatoes portálon 80 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, a nézők pedig 84 százalékra értékelték, mindemellett a hazai közönség 76 százalékot adott rá a Mafabon.

Nicole Kidman mellett a film további főszerepében Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris, Jeff Daniels, Claire Danes, Allison Janney és Toni Collette láthatók. Az órák mától tehát elérhető a platformon, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

74 Az órák  (2002)

dráma | romantikus

Az egyetlen nap alatt játszódó filmben három különböző időben élő nő életét ismerhetjük meg, ám sorsuk összefonódik… 1923-ban Virginia Woolf (Nicole Kidman), angol... több»