Mától a Netflixen: Tévedsz, ha azt hiszed, ismered a világ egyik legmeghatározóbb kulturális és sport ikonját

A dokumentum sorozat minden idők egyik legünnepeltebb sportolójának kendőzetlen történetét meséli el.

David Beckham számos okból híres. Például az egyik Spice Girlt vette feleségül és az egyik legelismertebb legtechnikásabb középpályásként tartják számon generációjában. Focitechnikája még egy romantikus vígjátékot is inspirált (Csavard be, mint Beckham). Adjuk hozzá az Emporio Armani arcaként (testként?) való megjelenését, híres frizuráinak véget nem érő sorát, és egy olyan embert kapunk, aki a 90-es évektől kezdve uralkodik a címoldalakon.

Annak ellenére, hogy hatalmas a hírnév Beckham körül, mint sportoló és popkulturális alak, keveseknek adatott meg az esély, hogy megismerjék a név mögötti embert - egészen mostanáig. A BECKHAM, egy négy részes dokumentum sorozat, amit a Oscar-díjas rendező, Fisher Stevens (Palmer, And We Go Green, The Cove) és az Oscar- és Emmy-díjas producer, John Battsek (Egy nap szeptemberben, Rodriguez nyomában) készített. A sorozat soha nem látott betekintést nyújt abba, hogy Beckham valójában ki is, beleértve a családját, barátait, csapattársait és - igen - bevásárlási és takarítási szokásait. Az eredmény egy példátlan pillantás egy ikonra, aki közel 30 évig volt a nyilvánosság előtt, és még mindig képes meglepetést okozni.

A BECKHAM sorozatban nemcsak a sztárral készült őszinte interjúkat láthatjuk, hanem olyan személyek is megszólalnak, akik részesei voltak az ő útjának, mint például: Victoria Beckham, Gary Neville, Eric Cantona, Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Roy Keane, Mel C (ismeretlenül Sporty Spice), Diego Simeone, Carlos Queiroz, Luís Figo, Míchel Salgado, Florentino Pérez, Roberto Carlos, Ronaldo Nazário és Fabio Capello, valamint David édesanyja és édesapja.

Beckham Instagram oldalán a sorozatról nyilatkozva azt írta, hogy “Hálás vagyok a rendezőnek a kétéves közös munkáért és azért, hogy tető alá hozta ezt a sorozatot. Sok órányi beszélgeés, rengeteg történet rejlik benne, amit másokkal még nem osztottam meg. Kíváncsian várom a kész alkotást.”

Ha a te figyelmedet is felkeltette a doku sorozat, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted is!

90 Beckham  (2023)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Ez a doku-sorozat soha nem látott felvételekkel szemlélteti David Beckham felemelkedését a szerény kezdetektől egészen a világhírű futballsztárrá válásig. több»

Rendező: Fisher Stevens
Szereplők: David Beckham