Új, háromrészes dokumentum minisorozat debütál majd a Netflix kínálatában. Egy család megrázó története, egy anyáé, aki egy radikális szekta hatása alá került és ez végül tragédiához vezetett. Mától nézhető meg az Anyánk bűnei.

Miről szól az Anyánk bűnei?

A valós eseményeket elmesélő háromrészes dokumentum minisorozat a Vallow család tragédiáját dolgozza fel. A környezete és a rokonok is úgy ismerték Lori Vallow-t, mint egy odaadó édesanyát, akinek a szerelmi élete finoman szólva sem volt stabil és boldog. Felnőttkorában ötször ment férjhez, két gyermeket szült és egy harmadikat örökbe fogadott.

A dolgok akkor kezdtek igazán rosszra fordulni, amikor 2018-ban megismerte ötödik férjét, Chad Daybellt. A férfi ugyanis egy radikális mormon szekta tagja volt, akik meg voltak győződve a közelgő és elkerülhetetlen világvégéről. Lori fokozatosan egyre inkább a szekta hatása alá került, míg végül ő maga is hinni kezdett benne, hogy angyalokkal beszél, a világ vége pedig 2020 nyarán jön el.

Két eltűnt gyerek, több gyilkosság

A házaspár rémtetteire azután derült fény, hogy előbb Tylee Ryan, majd Joshua Jaxon Vallow is rejtélyes körülmények között eltűnt. A rendőrség kihallgatta Lori Vallowt a gyermeke ügyében, de ő azt állította, hogy egy arizonai rokonnál van. Amikor a rendőrség utánajárt, kiderült, hogy ez hazugság, sőt, Lori és Chad arra próbálták rávenni a rokont, hogy hazudjon a rendőrségnek. A nyomozás végül Chad Daybell otthonában találtak rá a két gyermek maradványaira.

Mindez 2019-ben zajlott le, de az ezt megelőző időszakban több különös haláleset is történt a családban. Lori korábbi elhidegült férjét, Charles Vallowt agyonlőtte az öccse, aki önvédelemre hivatkozott. Az öccs néhány hónappal később trombózisban meghalt. Ugyanazon az őszön Lori unokatestvérének férjét a saját kocsifelhajtóján lőtték agyon. Chad Daybell korábbi feleségét először a kocsifelhajtóján támadták meg, majd később álmában halt meg.

Kik szerepelnek a dokumentumfilmben?

A film a család és az áldozatok ismerőseit szólaltatja meg, akik mind a saját szemszögükből mesélik el az eseményeket. Megszólal Lori fia, Colby Ryan, Lori anyja, Janis Cox, korábbi barátja, April Raymond, valamint Colby felesége, Kelsee Ryan is.

Hol játszódik a dokumentumfilm?

Az események nagy része Arizonában, azon belül Chandler városában játszódott le. Lorit és Chadet Hawaii-n Kauaiban tartóztatták le, de készültek interjúk az idahói Rexburgban is.