Sokat lehet arról vitatkozni, hogy mitől lesz jó egy sci-fi. Vannak, akik a látványos jelenetekre, az űrutazásra, űrhajókra, izgalmas csatákra, idegen lényekre esküsznek. Mások viszont sokkal többre értékelik, ha elgondolkoztató történetet mesél el a film, amely akár valóra is válhat a jövőben. Abban viszont a sci-fi rajongók nagy többsége egyetért, hogy Christopher Nolan 2014-es nagyszabású filmje, a Csillagok között egy remekmű.

A történet a nem oly távoli jövőben, alig néhány évtizeddel napjaink után játszódik és egy nem túl rózsás jövőképet fest elénk. A Föld már nem sokáig alkalmas rá, hogy az emberiségnek otthont adjon, ezért a tudósok megoldást keresnek. És egy féreglyuk formájában találnak is. Átküldenek rajta egy űrhajót, hogy kiderítsék, a járat másik oldalán van-e lehetőség az emberiségnek új otthont találni.

A film nem csak egy egyszerű űrutazós sci-fi, hiszen közben az emberi kapcsolatokról és a családról éppúgy szól, miközben foglalkozik a fizika határainak feszegetésével, az idő és a gravitáció kapcsolatával is. Mindezt ráadásul a Christopher Nolan-féle filmekre jellemző hollywoodi sztárparádéval teszi.

A fontosabb szerepekben Matt Damon, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, John Lithgow, Ellen Burstyn, Timothée Chalamet és Topher Grace látható. A zenei aláfestésért Hans Zimmer felelt, aki nem először dolgozott már együtt a rendezővel.

A Csillagok között Oscar-díjat kapott a vizuális effektjeiért, de emellett számtalan díjátadon számos más elismerést is megkapott. És mostantól az HBO Max kínálatában megnézheted! Ha van élő előfizetésed a platformra, nem is kell mást tenned, mint itt a film adatlapján a logójára kattintani és indul is a lejátszás!