Az HBO Max a mai napon a Shemrooni mese című filmmel bővíti a kínálatát. Emad Aleebrahim Dehkordi megható és elgondolkodtató alkotása, amely az észak-tehreni Shemroon vibráló utcáin játszódik, beavatja a nézőket a mai iráni élet összetett viszonyaiba.

A történet középpontjában Iman és öccse, Payar áll, akik édesanyjuk halála után apjukkal élnek. A veszteség utóhatásaival küszködve Iman kiutat keres a zavart életükből. Teherán tehetős fiataljaival való kapcsolatai megnyitják az utat, hogy vállalkozásba kezdjen, remélve a gyors profitot és az újrakezdést. Ami azonban ígéretes vállalkozásnak indul, hamarosan egy örvénylő körforgásba torkollik, ami drasztikusan megváltoztatja a család sorsát.

Emad Aleebrahim Dehkordi teheráni születésű rendező egyedülálló hangként jelent meg a filmművészetben, a Le Fresnoy-ban végzett, majd a filmművészetet és a kortárs művészetet ötvöző, jellegzetes stílusával tett szert elismerésre. Filmográfiája két narratív rövidfilmet tartalmaz, ezek a Lower Heaven (2017) és Cavalière (2020), amelyeket számos rangos fesztiválon bemutattak.

A Shemrooni mese Dehkordi első nagyjátékfilmje, amelyet olyan neves műhelyekben fejlesztett, mint a cannes-i La Fabrique Cinémas és az angers-i Ateliers Premiers Plans, ami alátámasztja a filmben rejlő lehetőségeket és a rendező egyre növekvő ismertségét az iparágban.

Az alkotás megjelenése az HBO Max-on lehetőséget biztosít a hazai közönségnek, hogy megismerkedjen Dehkordi munkásságával. A film felvételével egyértelmű a platform elkötelezettsége a sokszínű történetmesélés iránt, amely ritka és intim betekintést nyújt a teheráni társadalmi és gazdasági viszonyok közt eligazodó egyének életébe.

Az érzelmi mélységben és kulturális jelentőségben gazdag elbeszélés tehát igazi ínyencségnek ígérkezik az előfizetők számára. Ha kedvet kaptál hozzá, nézd meg az előzetest idelent, a mafabos adatlapról pedig el is indíthatod az HBO Max logójára kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma

Iman és öccse, Payar az apjukkal élnek. A város fiataljaival való kapcsolatainak köszönhetően üzletet indít, hogy gyors profitra tegyen szert. Az új kezdet a család sorsát... több»