Itt az Oscar-díjas rendező, Aaron Sorkin legújabb életrajzi drámája, Az élet Ricardóéknál.

Az Oscar-díjas A chicagói 7-ek tárgyalása után Aaron Sorkin visszatér egy másik életrajzi drámával, amely az 1950-es évek sorsfordító sitcomjának, az I Love Lucynak  sztárjairól, Lucille Ballról és Desi Arnazról szól. Habár ez csak harmadik nagyjátékfilmes rendezői kísérlete, Sorkin korábban már elismertséget  szerzett íróként olyan filmekben és tévéműsorokban, mint A közösségi háló, a Híradósok és a Steve Jobs.

Ball és Arnaz a Ricardőékat alakították az I Love Lucy-ban, és ezzel az amerikai középosztály szeretett tagjaivá váltak. Nemcsak tehetséges komikusok voltak, hanem együtt is gyártották a műsort. A Desilu Studios nevű produkciós irodájuk számos ikonikus műsort hozott létre, köztük a Star Trek-et. 

Lucille egy Goldwyn színházi előadáson dolgozott, Too Many Girls címmel, amikor megismerte Desi Arnazt. Azonnal egymásba szerettek. Arnaz egy zenekar vezetőjeként dolgozott, egy klubban játszott, és a pár olyan időbeosztással dolgozott, amely alig tette lehetővé, hogy lássák egymást. 

Amikor Lucille Ballt felkérték a CBS-nél, hogy adaptálja televízióra a sikerrel futó rádióműsorát, a My Favourite Husband-ot,a csatorna ragaszkodott ahhoz, hogy a valódi férjét, Desi Arnazt kérjék fel a főszerepre. Ez a lépés úttörőnek bizonyult. Ők voltak az első olyan kevert rasszú házaspár, akiket a 20. század közepén a tévé főműsoridőben mutatott. A műsort a Desilu Studios készítette, és Lucille Ball lett az első nő Hollywoodban, aki saját televíziós produkciós stúdiót vezetett. A műsort hetente 11 millió család nézte, és hat szezonából négyben maradt az Amerikában legnézettebb műsor. A modern sitcomok általánosan elfogadott konvenciói - a közönség előtt készült felvételek, a háromkamerás felállás, a nevetősáv - mind ebben a sorozatban gyökereznek.

Itthon január 5-től nézhető a HBO Max platformján. 

dráma | életrajzi

Lucy és Desi egy olyan kihívással találják szemben magukat, amely könnyen véget vethet házasságuknak és karrierjüknek egyaránt. több»