A Gabriele Amorth atya könyvei alapján készült horror mától streamelhető az HBO Maxon. 

Miután 2020-ban megvásárolták Amorth történetének jogait, a filmet 2022 augusztusa és októbere között Írországban forgatták, és 2023 áprilisában mutatták be világszerte a mozikban, köztük Magyarországon is. A pápa ördögűzője kimondottan jól szerepelt a kasszáknál, és globálisan 76,7 millió dolláros bevételt hozott.

A Vatikán hivatalos ördögűzőjének írásai alapján készült film egy kisfiú megszállásának történetét mutatja be, akit a pápa legfőbb ördögűzője, Gabriele Amorth atya (Russell Crowe) próbál megmenteni. Miközben a gonosz ellen harcol, az ördögűző ráébred, hogy nem csak démonokkal, hanem egy ősi vatikáni összeesküvéssel is szembe kell néznie. 

A misztikus horrorok és krimik elemeit ötvöző filmet meglehetősen vegyesen fogadták a kritikusok, a Rotten Tomatoes-on 48%-os a tetszési indexen áll, bár a többség elismerően nyilatkozott Crowe alakításáról, ugyanakkor az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége kritizálta a filmet az ördögűzés ábrázolása és az összeesküvésre épülő cselekménye miatt. A keresztény kritikusok kiemelték a film áldozatvállalásról és szeretetről szóló témáit, mint olyan elemeket, amelyek a nézők lelki fejlődését ösztönözhetik. A misztikus horror a magyar nézők körében lényegesen jobban teljesített, a Magyar Filmadatbázisban, a mafabon 69 százalékos értékelést kapott.

Ha még nem láttad vagy újra megnéznéd, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a filmet az HBO Max logójára kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

horror | thriller

Gabriele Amorth atya (Russell Crowe) progresszív ördögűzőnek is nevezhető, hiszen a pápa (Franco Nero) megbízásából a démonok ördögűzője az esetek 98 százalékában orvosi... több»