Az HBO sikeres történelmi drámája, ami voltaképpen a Downton Abbey amerikai megfelelőjének is tekinthető, a mai napon visszatért a második évaddal. Mindkét sorozatot Julian Fellowes készítette, így ha bejött a széria bejött, Az aranykorról sem érdemes lemaradnod.

Az új évad még jobban elmerül az 1800-as évek New York-i fényűző világában, kiemelve a régi és az új generációk közötti rivalizálást. Az évad középpontjában a két operaház, a Zeneakadémia és a Metropolitan Opera közötti rivalizálás áll. A dráma emellett természetesen rávilágít a társadalmi változások okozta feszültségekre és a New York-i elit versengő természetére. 

A visszatérő főbb karakterek között ott van Marian Brook, Agnes Van Rhijn, Ada Brook, Peggy Scott és George Russell. A szereplőgárda nem mellesleg 12-ről 24 állandó szereplőre bővül, a hangsúlyt pedig a személyzetre helyezik, ami jól illeszkedik Fellowes Downton Abbey-jének stílusához. 

A rajongók azonban csalódottak lehetnek, hogy az első évadban a Tom Raikes-t alakító Thomas Cocquerel nem tér vissza ezúttal nem tér vissza. 

De akinek ez nem veszi el a kedvét, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatja a sorozatot az HBO Max logóra kattintva, amennyiben van előfizetése a streamingszolgáltatónál. Kedvcsinálóként pedig mutatjuk a szezon előzetesét idelent.

dráma

Az amerikai aranykor a hatalmas gazdasági változások, a régi és a vadonatúj rendszerek közötti nagy konfliktusok, valamint a hatalmas vagyonok megszerzésének és elvesztésének... több»