Az elmúlt évek talán egyik legmerészebb, ugyanakkor a rajongókat legjobban megosztó Star Trek produkciójának számít a 2017-ben debütált Star Trek: Discovery sorozat, amelynek első három évada mától elérhető a SkyShowtime műsorkínálatában.

Merésznek pusztán amiatt is nevezhető, hogy a Olatunde Osunsanmi és Jonathan Frakes rendezésében készült széria az eredeti Star Trek-sorozat történései előtt játszódik, ugyanakkor a rajongókban némi keserű szájízt is hagytak az egyes évadok.

A történet középpontjában Michael Burnham első tiszt áll, akit még Spock apja, Burnhamet Sarek neveltf el, így neki köszönhetően az emberiség és a vulkániak közötti kapcsolat szorosabbá vált. A Discovery legénysége pedig már tíz évvel az Enterprise rendbe állítása előtt új civilizációk és életformák után kutat, így az ő kalandjaikat követhetjük nyomon.

A Discovery főszerepeiben többek között Michelle Yeoh, Javier Botet, Rebecca Romijn, Doug Jones, Jason Isaacs, Rainn Wilson, Melissa George és Jayne Brook láthatók. A széria negyedik évada március 22-én, az ötödik évada pedig április 5-én debütál a platformon.

Bár a kritikusok a Rotten Tomatoes portálon 85 százalékra értékelték a sorozatot, a nézők mindössze 37 százalékot adtak rá, ezzel szemben a hazai közönség megintcsak jóval elnézőbb volt, hiszen a Mafabon 73 százalékra értékelték.

A Star Trek: Discovery első három évada tehát mától elérhető a platform műsorkínálatában, a széria adatlapján található SkyShowtime ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | dráma | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2024.03.08.)

Tíz évvel Kirk, Spock és az Enterprise kalandjai előtt a USS Discovery már új világok után kutat, idegen életformákat keresve. több»