Bonnie Garmus Minden kémia (Lessons in Chemistry) című kötete hatalmas sikert aratott, így valahol talán nem is volt kérdés, hogy adaptáció is készüljön belőle.

A lehetőséggel pedig éltek is az AppleTV+-nál, így Sarah Adina Smith rendezésében elkészült a produkció, amely már elérhető a platformon. A főszerepben Brie Larson látható, aki egyébként producerként is részt vett a munkálatokban.

A történet szerint Elizabeth Zott minden ambíciója ellenére nem tud érvenyesülni a szakmájában. Az ötvenes években a patriarchális társadalom nem túl elfogadó a női tudósokkal szemben. Rövidesen minden összedől Elizabeth számára, várandósan és munkanélküliként magára marad, így nem kérdés, hogy él a lehetőséggel, amikor felajánlanak számára egy munkát tévés főzőshow műsorvezetőjeként, a nő azonban továbbra sem adja fel a harcot, hogy a szakmájában érvényesülhessen.

A sorozat első két epizódja október 13-án kerül fel az Apple TV+-ra, majd november 24-ig minden pénteken új epizód debütál, így egy igazi őszi drámára készülhetünk. A film ráadásul már most tarolt a kritikusok körében, a Rotten Tomatoes portálon ugyanis 84 százalékra értékelte a szakma.

További szerepekben érkezik Kevin Sussman, Beau Bridges, Aja Naomi King, Lewis Pullman, Thomas Mann, Paul James és Derek Cecil.

A Minden kémia tehát már elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a mafabos adatlapon található AppleTV+ ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma

Az 1950-es években járunk, amikor a nőknek a háztartási szférában van a helyük. Így hiúsul meg Elizabeth Zott tudósi karrierjéről szőtt álma is. Miután kirúgják a... több»