A The Woman in the wall a BBC1, a Paramount Plus és a Showtime csatornákon látható, főszerepben Ruth Wilson és Daryl McCormack.

A The Woman in the wall egy érzelmes dráma, amely bemutatja Írország egyik legsokkolóbb botrányának örökségét - az embertelen intézményeket, amelyeket 'A Magdaléna mosodái' néven ismernek.

Ruth Wilson (Az Úr sötét angyalai) és Daryl McCormack (Rossz nővérek) főszereplésével a történet Lorna Brady-t, egy ír nőt követ, akit rémülettel tölt el, amikor egy reggel egy holttestre bukkan a házában. Daryl McCormack csatlakozik Ruth-hoz Colman Akande nyomozó szerepében.

Ruth Wilson a film készítőivel együttműködve producerként is szerepet kap a hatrészes sorozatban. A film kulcsemberei között szerepel a BAFTA-díjra jelölt Joe Murtagh (Calm with horses) és a BAFTA-díjra jelölt Harry Wootliff (Igaz dolgok), aki néhány epizód erejéig rendezőként csatlakozik a csoporthoz.

A sorozat Lorna Brady (Ruth Wilson) rémálomszerű élményeit követi, aki egy kis, kitalált ír városból, Kilkinure-ből származik, és egy reggel egy holttestre bukkan a házában.

Lorna ereiben megfagy a vér, fogalma sincs róla, ki lehet a halott nő, vagy akár felelős lehet-e a látszólagos gyilkosságért. Lorna ugyanis súlyos alvajáró szenved, amely 15 éves korában kezdődött, amikor Kilkinure kolostorba zárták.

Ez a rettenetes hely otthont adott Írország egyik hírhedt 'Magdaléna mosodájának', egy olyan helynek, ahová azokat a nőket vitték, akik elvesztették tisztességüket - akiket házasságtöréssel vagy tinédzserkori terhességgel vádoltak.

Amikor a Kilkinure-i Kolostor végül bezárta kapuit, számos mélyen sérült túlélőt hagyott maga mögött. Nagyon kevés nő tudott tovább lépni és viszonylag normális életet élni, és mások, mint például Lorna, még kevésbé voltak szerencsések. A túlélőkben egy a közös: egyikük sem felejtette el a kolostorban átélt borzalmakat.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Sky Showtime előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a sorozat mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Sky Showtime gombra kattintani.

thriller

SkyShowtime (2024.02.19.)

Lorna Brady egy reggel arra ébred, hogy egy holttestet talál a házában, és fogalma sincs, ki lehet a halott nő. Kételkedik magában, mert régóta szenved szélsőséges alvajárási... több»