Az Alkotó: egy posztapokaliptikus sci-fi John David Washington főszereplésével.

Gareth Edwards (Zsivány Egyes) sci-fi kalandját, Az Alkotót, 2023 szeptemberében mutatták be a mozikban. A film egy nagy költségvetésű sci-fi, amely egy posztapokaliptikus háborút mutat be az ember és az AI között, egy olyan koncepciót, amelynek bekövetkezésétől sokan félnek. Miután pozitív visszhangot kapott a Disney CinemaCon bemutatóján áprilisban, sokan izgatottan várták az új sci-fi epikus megjelenését. Mától a Telekom Filmpremieren is elérhető.

A film egy olyan posztapokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek együtt élnek a mesterséges intelligenciával a bolygón. A film hivatalos szinopszisa a 20th Century Studios szerint:

Egy jövőbeli háború közepette, amely az emberiség és a mesterséges intelligencia erői között zajlik, Joshua (Washington), egy különleges erőkhöz tartozó ügynök, aki felesége (Chan) eltűnését gyászolja, felkérést kap arra, hogy üldözze és ölje meg az Alkotót, a titokzatos AI-architektust, aki egy rejtélyes fegyvert fejlesztett ki a háború és az emberiség kiirtására. Joshua és csapata a mesterséges intelligencia által elfoglalt terület szívébe utazik, csak hogy rájöjjenek, hogy az elpusztításra szánt világvége fegyver egy fiatal gyermek.

Két éve májusban tették közzé, hogy John David Washington lesz a film főszereplője. Továbbá bejelentették, hogy Danny McBride (Az erényes Gemstonék) és Benedict Wong (Doctor Strange az őrület multiverzumában) is szerepelni fog a filmben, de végül mindketten kihátráltak a projektből, és Sturgill Simpson (Megfojtott virágok) és Ken Watanabe (Eredet) vették át a szerepeket. Az Alkotó többi szereplője között megtalálható még az Oscar-díjas Allison Janney (Én, Tonya), az újonc Madeleine Yuna Voyles és Gemma Chan (Eternals) is.

A film a Rotten Tomatoes kritikai portál értékelése alapján 76%-os nézői elégedettségen áll. Az egyik vélemény alapján: “Kiváló alakítások és fantasztikus vizuális effektek teszik Az Alkotót szórakoztatóvá - és a történet által felvetett gondolatébresztő kérdések a zárókreditok után is veled maradnak.”

61 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»