Egy sötét és nyirkos börtöncellában eltöltött két év után, egy mágikus műtárgy megszerzésének kísérletében kudarcott vallott bárdból lett tolvaj, Edgin Darvis úgy dönt, hogy elege volt.

Az egykor nemes és tisztelt Harpers tag és hajdan dicső társa, a barbár Holga Kilgore csapatot verbuválnak régi barátokból, hogy veszélyes küldetésbe kezdve megtalálják Edgin lányát, Kirát. De a mitikus Neverwinter forgalmas utcáin számos veszély leselkedik - gonosz varázslók, hatalmas nekromanták és legendás lények állják most az útjukat. Vajon meg van-e Edginben és csapatában az, ami a küldetések teljesítéséhez szükséges a Dungeons & Dragons veszélyes világában?

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület egy 2023-as amerikai fantasy vígjáték film, melyet Jonathan Goldstein és John Francis Daley rendezett. A forgatókönyvet Goldstein és Daley Michael Gilioval közösen írta Chris McKay és Gilio története alapján.

A film a Dungeons & Dragons nevű szerepjátékra épül, de nincs köze a 2000 és 2012 között bemutatott előző film trilógiához. A főszerepekben Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis és Hugh Grant látható.

A megfilmesítés jogaiéiért való küzdelem, valamint a forgatókönyv íróinak és rendezőinek többszöri változása miatt 10 évet váratott magára a film, ami megjelenést követően pozitív kritikákat kapott. A jó kritikák ellenére a jegypénztáraknál alulteljesített. Dungeons and Dragons: Betyárbecsület Egyesült Államokban és Kanadában 93,3 millió dollárt, más területeken pedig 114,9 millió dollárt hozott, így világszerte összesen 208,2 millió dolláros bevételt ért el.

Ha szívesen megnéznéd a filmet,  és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti SkyShowtime logóra kattintva már kezdheted is!

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.09.29.)

Egy nagyszabású kalandra indul egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló csapat, akik elhatározzák, hogy a nyomára bukkannak egy elveszett ereklyének. A dolgok azonban... több»