2023 őszén volt 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, az 1973-as Az ördögűzőt, amely világszerte sokkolta a közönséget. Az ördögűző: A hívő  a film közvetlen folytatásaként szolgál.

David Gordon Green rendező, aki Peter Sattlerrel közösen írta a forgatókönyvet Scott Teems, Danny McBride és Green története alapján. A film főszereplői: Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Raphael Sbarge és Lidya Jewett. Az Oscar-díjas Ellen Burstyn és Linda Blair az eredeti filmben játszott szerepüket alakítják újra.

A történet Victor Fieldinget követi, aki egyedül neveli lányát, Angelát, miután várandós felesége tragikusan életét vesztette egy fölrdengés folyamán. Életük azonban újabb fordulatot vesz, amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben, majd három nappal később rájuk találnak, és nem emlékeznek arra, hogy mi történt velük. Ez az eset olyan eseménysorozatot indít el, amely arra kényszeríti Victort, hogy szembenézzen a gonosszal, és arra készteti, hogy segítséget kérjen az egyetlen élő embertől, aki korábban már volt tanúja hasonlónak, Chris MacNeiltől.

A film bevétele nem töltötte be a várt reményeket, valamint nagyrészt negatív kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes weboldalon 249 kritika 22%-a pozitív, a mafabon ennél kissé jobb, 59%-os a film értékelése. Te adsz neki egy esélyt? 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a SkyShowtime logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

horror

SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»