A hollywoodi  elithez tartozó Jamie Foxx impozáns színészi karrierjét a '90-es évek elején kezdte az In Living Color című  szkeccs komédiában.

Ezt követően a színész néhány éven keresztül ragaszkodott a komédia műfajához, számos szitkomban és filmben szerepelt olyan nevek mellett, mint Robin Williams és Samuel L. Jackson. Szerencsére nem tartott sokáig, hogy megmutassa a világnak, hogy több, mint egyszerű tréfagyáros. Évtizedekig tartó pályafutása során Foxx gyakorlatilag mindent kipróbált: romantika, sport, dráma, thriller, akció, musical, animáció terén is jártas. Talán legjelentősebb szerepe Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében volt, egy 1800-as évekbeli Texasban játszódó revizionista westernben. Foxx legújabb filmjébe kapcsán a tárgyalóteremben találja magát, ahol Willie Gary néven ügyvédként tűnik fel, aki a hollywoodi ikon, aki Tommy Lee Jones oldalán tűnik majd fel.

Az inspiráló valós történeten alapuló The Burial a nem mindennapi, mégis karizmatikus ügyvéd, Willie Gary és ügyfele, Jeremiah O'Keefe körül forog. A film 1995-ös Mississippiben játszódik, és egy kézfogáson alapuló megállapodással kezdődik, amely rosszul sül el O'Keefe és a Loewen Group nevű, gyorsan terjeszkedő nagy temetkezési vállalkozás tulajdonosa, Ray Loewen között. A film azt mutatja be, hogy Loewen Group hogyan szünteti meg sorra kisebb temetkezési vállalkozásait, ami sok embert, köztük O'Keefet is csődbe juttat. O'Keefe Willie Gary speciális esetekre szakosodott ügyvéd segítségét kéri. Gary szakértelmével O'Keefe reméli, hogy hatalmas összegű kártérítést perelhet ki a Loewen Group vezetőségéből, de vajon sikerül-e a párosnak felépítenie a tökéletes ügyet, és biztosítani a vagyonukat?

A film a Rotten Tomatoes kritikai oldalon tarol. Saját mérések alapján a film a jelenleg befutott visszajelzések alapján 91%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Amazone Prime előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti gombra kattintva már kezdheted is!

70 A temetés  (2023)

dráma

A valós események által inspirált filmben egy ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni családi vállalkozását egy óriáscégtől, feltárva a faji... több»