Martin Scorsese, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio eposza ma debütál az Apple TV+-on.

Scorsese legújabb filmje, a Megfojtott virágok, egy történelmi eposz, amely az 1920-as években Oklahomában elkövetett oszázs-gyilkosságok valódi eseményeken alapuló történetét dolgozza fel. David Grann regénye, a Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI alapján a film Ernest (Leonardo DiCaprio) és Mollie (Lily Gladstone) Burkhart szemszögéből tárja fel a mészárlások mögötti összeesküvést.

A film forgatókönyvének írása és készítése során Scorsese szorosan együtt dolgozott az oszázs nemzetség tagjaival. Ez a film készítésének szempontjából azt jelentette, hogy minden sornyi szöveg és képkocka az ő jóváhagyásukkal készült. Az oszázs nemzetség jelenlegi vezetője, Geoffrey Standing Bear elmondta, hogy kezdetben aggodalmát fejezte ki, amikor megtudta, hogy egy film készül a mészárlásról, de később megtanult megbízni Scorsese látásmódjában.

A Megfojtott virágok szereplői valós karaktereket alakítanak, de ki kicsoda? Nos, DiCaprio Ernest Burkhartot alakítja, Mollie férjét, aki bizonyítottan tudott a gyilkossági tervekről, amik Mollie-t és családját érintették. Mollie-t, Gladstone játsza, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins és Jillian Dion pedig a családját alakítják a filmben.

Aki már látta a filmet, tudja, hogy az szigorúan követi a történelmi tényeket, egy valós eposzt kínál a dramatizált bűnügyi rejtély helyett. Nézd meg a filmet akár a mafabos adatlapról indítva az AppleTV+ logóra, ha van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»