Mától streamelheted: Szó szerint ez az év 'legpikánsabb' filmje, igaz történet alapján

Eva Longoria újra rendez! De miről is van szó?

Richard Montañez igaz története, aki miután biztonsági őrként kezdett a Frito-Lay-nél, felforgatta az élelmiszeripart azzal, hogy spanyol-amerikai származását felhasználva megalkotta a "Flamin' Hot Cheetos" chipseket, amelyek globális popkulturális jelenséggé váltak.

Eva Longoria második nagyjátékfilmjéhez Jesse Garciatválasztotta, aki régóta játszik mellékszerepet filmekben és televízióban. A vicces bajuszt viselő színész Dennis Haysbert és Tony Shalhoub mellett játszik, utóbbi a Pepsi cég vezetőjét alakítja.

A Pepsi Company igazi sikertörténetének számító Flamin' Hot chipsek sztorija meglehetősen tabutémának számít az Atlanti-óceán túloldalán - derül ki a New York Times 2021-es cikkéből. Linda Yvette Chavez és Lewis Colick forgatókönyvírók inkább a hivatalos történetre alapozták (hamis) életrajzi filmjüket?

A híres vérvörös rágcsálnivalók megalkotása csupán ürügy arra, hogy meséljenek nekünk az Egyesült Államokban élő mexikói közösségről, ahonnan maga Eva Longoria is származik. A self-made man története mögött egy olyan közösség története húzódik meg, amely sokáig háttérbe szorult az országban. A film a háttérben a rasszizmusról és a szegénységről beszél nekünk, miközben ujjal mutogat az ország politikájára, amely nem segít a leghátrányosabb helyzetűeken. De anélkül, hogy ez lenne a fő téma.

A Flamin' Hot távol áll a pátosztól. A hatékony, dinamikus rendezés élénk és meglehetősen vicces filmet eredményez. Arra való, hogy egy jó hangulatú történetet meséljen el nekünk, és jól érezzük magunkat. Jesse Garcia remekül teszi a dolgát, melegséget és jókedvet visz a fűszerekben nem szűkölködő, az egész családnak szóló filmbe.