Mátrix 4: Minden, amit tudnod kell!

Az eredeti elképzelés szerint most épp mindenkinek ezen kellene csámcsognia, ám a Mátrix: Feltámadások is megsínylette a koronavírus járványt. Először 2022 áprilisára halasztották a megjelenését, majd szerencsére faragtak rajta és jelen állás szerint idén karácsonykor lehet a mozik slágerfilmje.

A Mátrix: Feltámadások-ben természetesen visszatér a franchise főhősét alakító Keanu Reeves, de mellette újra láthatjuk a Trinityt játszó Carrie-Anne Mosst, a Niobe-t megformáló Jada Pinkett Smith-t és a Merovingit alakító Lambert Wilsont is. De lesznek izgalmas új arcok is.

Még nem tudni, milyen szerepben, de láthatjuk majd Yahya Abdul-Mateen II-t, akiről azt pletykálják, hogy a fiatal Morpheust keltheti életre. Szintén játszani fog a filmben Brian J. Smith, Max Riemelt és Toby Onwumere is, akik eddig inkább sorozatokban és kisebb filmekben szerepeltek. Neil Patrick Harris szereplése jó ideje köztudott már, aki viszont kifejezetten új névnek számít a palettán, az Christina Ricci. De még így sem ő a legújabb név, ugyanis mostanra kiderült, hogy Bill Skarsgård is csatlakozott a stábhoz. A rendezői székben az eredeti trilógia alkotói közül csak Lana Wachowski tér vissza.

A történetről érthető okokból gyakorlatilag semmit sem lehet tudni. A rajongókban joggal merült fel a kérdés, hogy miként térhet vissza Neo és Trinity, hiszen a trilógia végén mindketten meghaltak. Erre egy teória szerint az a válasz, hogy haláluk előtt mindkettejük tudatát feltöltötték a Mátrixba, így tulajdonképpen ők tovább éltek a rendszerben, de kilépni igazi test hiányában már nem tudnak. Hogy ez lesz-e a helyzet, illetve pontosan mi köré épül majd az új történet, azt majd fél év múlva fogjuk megtudni.

A Mátrix: Feltámadások ugyanis a tervek szerint december 23-án fog debütálni a mozikban, illetve ezzel párhuzamosan az HBO Max kínálatába is be fog kerülni.