74 Fertőzés  (2011)

A koronavírus nem válogat. Közhely, de igaz. És ezt most egy újabb hollywoodi sztár tapasztalta meg. Matt Damon ugyanis a napokban adott egy rádióinterjút, amelyben arról mesélt, hogy legidősebb lánya, Luciana is elkapta a betegséget.

A színész épp Írországban, Dublinban forgatta legújabb filmjét, a Ridley Scott féle Az utolsó párbajt, amikor a világ bezárta kapuit a járvány miatt. Ő és családja nagy része is Dublinban rekedt, máig ott tartózkodnak. De a 21 éves Luciana nem tartott velük a forgatásra, mert ő New Yorkban maradt az egyetem miatt. És éppen ezért a legnagyobb amerikai gócpont kellős közepén találta magát.

Ahogy arról Matt Damon az interjú során be is számolt, Luciana és szobatársa egyaránt el is kapták a vírust, de még a járvány kitörésének legelején. Mára mindketten átvészelték a betegséget, mindketten fel is gyógyultak belőle, szóval esetükben szerencsére nincs szó nagy bajról.

Matt Damon arra is kitért, hogy mennyire szerencsésnek érzi magát, amiért ezt az egész helyzetet egy olyan mesés, barátságos városban vészelheti át, mint Dublin, ahol friss a levegő, rengeteg a zöld terület és a kávézókban mindenki nagyon kedves és barátságos velük. Terveik szerint május vége felé újra együtt lehet majd az egész család.

Érdekesség, hogy Matt Damon már egyszer közel került egy az egész világot letaroló betegséghez, de persze csak virtuálisan. Ő is szerepelt a 2011-es Fertőzés című thrillerben, amely az utóbbi hetekben, hónapokban új reneszánszát éli. A járvány miatt otthon maradt emberek közül rengetegen nézték meg újra a filmet, ami ezért egy ideig a nézettségi listák élére is fel tudott kapaszkodni.