Meghalt az úttörő rendező, Bruce Gowers, aki a Bohemian Rhapsody videoklipjét is készítette

82 éves korában elhunyt Bruce Gowers zenei videoklip rendező és producer.

Bruce Gowers egyik legismertebb munkája a Queen zenekar Bohemian Rhapsody című dalához készített ikonikus videoklip. A rendezőként és producerként többszörös Emmy-, Grammy-, MTV- és DGA-díjas Gowers több száz jelentős televíziós eseményt és díjátadót készített, köztük olyan címekét, mint a Primetime Emmy Awards, a Billboard Awards, az MTV Video Music Awards és nyolc évadon át az American Idol, amelyért 2009-ben elnyerte a legjobb zenei varieté rendezőjének járó Emmy-díjat.

A Bohemian Rhapsody című dalhoz készített videó nem csupán a Queent emelte minden idők egyik legnépszerűbb zenekarává, hanem a zsáner fontosságát is hangsúlyossá tette a zeneiparban. Mindemellett Gowers olyan zenekarokkal és előadókkal dolgozott együtt, mint a Rolling Stones (Hot Stuff), Michael Jackson (She's Out Of My Life), John Mellencamp (Hurts So Good) és a Fleetwood Mac (Landslide).

Gowers a skóciai New Kilbride-ban született, a The Latymer Schoolban érettségizett, majd a BBC Training College-ba járt. Pályafutását a BBC-nél kezdte, ahol az alapoktól tanulta a szakmát, mint operatőr és gyártásvezető. Ezeket a pozíciókat a Rediffusion és a London Weekend Television hálózatoknál betöltött produceri/rendezői pozíciók követték. 

Az 1970-es években az Egyesült Államokba költözött. Rod Stewart Tonight's the Night című slágerének klipforgatásán ismerkedett meg feleségével, az író-producer Carol Rosensteinnel.

Gowers-t felesége mellett lánya, Katharine Polk, fia, Sean Gowers, valamint unokái, Sean Jr, Robert, Charlotte és Layla gyászolják. Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ
#1
Bruce Gowers

Bruce Gowers

szül. 1940. 12. 21. - elhunyt 2023. 01. 15.
Anglia, Egyesült Királyság
Gowers a skóciai New Kilbride-ban született, a The Latymer Schoolban érettségizett, majd a BBC Training College-ba járt. Pályafutását a BBC-nél kezdte, ahol az alapoktól tanulta a szakmát, mint operatőr és gyártásvezető. Ezeket a pozíciókat a Rediffusion és a London Weekend Television hálózatoknál betöltött produceri/rendezői... több»