Meghalt Peter Gonzales, Fellini kultfilmjének sztárja

75 éves korában elhunyt Peter Gonzales Falcon színész.

Halálának hírét barátja, Aurelio Montemayor közölte a nyilvánossággal. Gonzales egyik legismertebb alakítása Fellini: Róma című filmben látható, amelyben a legendás rendező,  Federico Fellini fiatalkori énjét alakította.

Első alakítása az 1969-es Viva Max című szatírában látható. Egy évig modellként dolgozott Londonban, mielőtt megkapta azt a szerepet, amely meghatározta karrierjét. A már említett Rómát versenyen kívül mutatták be Cannes-ban, és ez volt az olasz nevezés az 1972-es Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Pályafutása során olyan további nagysikerű produkciókban szerepelt, mint a Police Woman, The End, Heartbreaker, 2006-ban pedig a Bordertown - Átkelő a halálba.

“A barátom, Peter, már nincs közöttünk. A 60-as és 70-es évekbeli filmőrült korszakomban találkoztam vele. Elbűvöltek az akkori európai filmek, a francia, olasz, sőt még a svéd filmek is. A Róma lenyűgöző volt. Néhány évvel ezelőtt újra kapcsolatba kerültünk, és visszajelzést adtam neki egy készülő filmforgatókönyvről, aztán jött a pandémia, és elvesztettem a nyomát. Aztán ma felhívott a nővére... La Pryorban nőtt fel, és ott ért véget az életútja” - írta a színészről a közösségi médiában Montemayor.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban vesztett el a világ