2002-ben került a mozikba az a film, amire ma már legfeljebb a legnagyobb rajongói emlékezhetnek. Pedig ez a film alapozta meg napjaink egyik legkeresettebb színészének karrierjét Hollywoodban. És ez az a film, amit most rebootolni készülnek.

Természetesen A skorpiókirályról van szó, amely az akkoriban igen felkapott A múmia farvizén született meg. Nyilván a színészre is mindenki rájött már. Dwayne Johnsont már A múmia visszatérben is láthattuk ugyan, de ott még csak mellékszereplőként. Ám az általa alakított ókori alak később saját filmet kapott.

A skorpiókirály végül anyagilag visszafogott sikert hozott, de még így is megélt néhány könnyen feledhető folytatást. Viszont azt senki sem vitathatja el a filmtől, hogy valóban megalapozta Dwayne Johnson későbbi hollywoodi pályafutását, aki nélkül most mindenképpen szegényebbek lennénk egy akcióhőssel.

A legfrissebb hírek szerint pont ő az, aki most szeretné újra feltámasztani a skorpiókirályt, elkészítené a film rebootját. Egyelőre nagyon keveset tudni a projektről, csak néhány pozíciót fedtek fel eddig. Dwayne Johnson Dany Garciaval közösen látja majd el a produceri feladatokat a Seven Bucks Productions stúdión keresztül. A forgatókönyvet viszont egy Oscar-jelölt íróra, Jonathan Hermanra bízták. Rendezője egyelőre nincs a filmnek.

Dwayne Johnson egy közleményben arról írt, hogy mivel A skorpiókirály volt az első komolyabb szerepe a mozivásznon, megtiszteltetésnek érzi, hogy ő dolgozhatja fel újra a történetet és mutathatja be azt egy újabb generációnak. Hogy erre mikor kerülhet sor, azt viszont egyelőre nem tudni, de még néhány évet biztosan várnunk kell majd rá.