Mégis jó lett a női Szellemirtók? Íme a kritikusok véleménye!

Paul Feig filmje a várakozások felett teljesített a kritikusok körében.

Az új Szellemirtók filmet már akkor leírta a közönség, amikor a stúdió bejelentette, hogy kizárólag női főszereplőkkel készíti el a kultikus produkció reboot-ját. A bejelentést ritkán látott gyűlölethullám fogadta, most azonban úgy tűnik, mégiscsak pozitív irányba billen el a mérleg.

A legtöbben magát az alapfelállást kritizálták, ehhez képest a kritikusok egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy Kate McKinnonMelissa McCarthyKristen Wiig és Leslie Jones közit kémia jelenti a film igazi erősségét. A produkció 45 szemlézett írást követően jelenleg 76 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon, mellyel köröket ver az olyan, előzetesen sikervárományos filmeknek kikiáltott jelenlegi is futó produkciókra, mint a Tarzan legendája (36 százalék), A függetlenség napja 2: Feltámadás (31 százalék) vagy a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (41 százalék).

A The Wrap újságírója, Robert Abele méltatta a film frissességét, s bár az Entertainment Weekly kritikusa, Chris Nashawaty némileg visszafogottabban nyilatkozott, azonban abban ő is egyetértett, hogy a Szellemirtók egy meglepően szórakoztató nyári mozi lett. Hasonló véleményen van Scott Mendelson a Forbes-tól, aki bár nem volt feltétlenül elégedett a rendezéssel, a főszereplő négyes közti összhang mellett ő sem tudott szó nélkül elmenni. Peter Debruge, a Variety írója szerint a reboot egyszerre viccesebb és ijesztőbb, mint az 1984-es eredeti, míg IGN kritikusa ennél visszafogottabb hangnemben szólt, bár bevallottan őt magát is meglepte a film.   

Paul Feig rendezésében készült Szellemirtók július 28-án debütál a mozikban.