Mégis lesz Trónok harca mozifilmA kép forrása: HBO

Mozifilm készülhet az HBO történetének legsikeresebb sorozatából.

Alaposan felgyorsultak az események a Trónok harca körül. Alig néhány hete zsebelte be a legjobb drámai sorozat Emmy-díját az HBO sikerszériája, már zajlanak a hetedik évad forgatási munkálatai, és úgy tűnik, végre megválaszolásra került a kérdés, melyre milliók vártak világszerte.

George R. R. Martin a Daily Star-nak adott legújabb interjújában érdekes dolgot osztott meg a rajongókkal, azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy néhány órával később már visszakozott. Lehet, hogy túl korán szólta el magát?

’Lesz Trónok harca mozifilm, de én nem fogok közreműködni. Túl sok dolgom van. Ez az HBO és David (a sorozat showrunnere) dolga. Két könyvet még be kell fejeznem, rengeteg a teendő’ – mondta el az író.

A film terve nem először merült fel, azonban egyre aktuálisabb a dolog, ugyanis a nyáron az HBO programigazgatója, Michael Lombardo leült tárgyalni a széria showrunnereivel, David Benioffal és D.B. Weiss-szel, melynek végén állítólag döntés született arról, hogy a nyolcadik évaddal véget ér a történet.

Az HBO-nak egyébként van már tapasztalata abban, miként ültessen át sikeres sorozatokat a mozivászonra. A Szex és New York szép sikereket ért el, igaz, az idén nyáron bemutatott Törtetők (Entourage) már nem mondhatta el ugyanezt magáról.