Mégis Michael Bay rendezi a Transformers 5-ötA kép forrása: Kevin Winter / Getty Images for Walt Disney Studios

Bár korábban cáfolta az értesüléseket, most megerősítette, hogy valóban ő foglalja el a franchise következő epizódjának rendezői székét.

Immáron hivatalos, hogy Michael Bay rendezi a Transformers 5-öt, derült ki a rendező a Rolling Stone-nak adott interjújából.

"Transformers, még mindig nagyon nagy élmény. Nagyszerű dolog olyan filmet készíteni, amit több mint 100 millió ember fog látni. De ez az utolsó. Át kell adnom a stafétát" - árulta el Bay.

A riporter nem hagyta ennyiben a dolgot, és szembesítette a rendezőt azzal, hogy épp ugyanezt mondta a negyedik rész után is.

"Tudom.J.J. Abrams azt mondta, hogy 'Te vagy az egyetlen, aki meg tudja ezt csinálni'. De ideje továbblépni. Ez az utolsó" - vallotta be.

Bár biztos vannak, akik kételkednek abban, hogy vajon Bay tényleg kiszáll-e, erre igen nagy a valószínűség. Tavaly mi is számos alkalommal beszámoltunk arról, hogy a Paramount szeretné kibővíteni a Transformers-univerzumot, (előzményfilmekkel, spin-offokkal, folytatásokkal), és ehhez valóban a szakma legjobb forgatókönyvíróit szerezték meg, hogy Akiva Goldsman vezetésével elkészülhessen a sok éves terv. A munkálatok több hónapig tartottak, de a Paramount igen elégedett volt a végeredménnyel, és még legalább öt filmet ígértek be.

Transformers 5 2017-ben debütál a mozikban.