Meglepő adatokat tett közzé a legnagyobb felnőttfilmes weboldal

Bő egy hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a legnagyobb felnőttfilmes oldal, a Pornhub is megpróbál segíteni a koronavírus-járvány miatt otthonaikban rekedt embereken. Ők persze elsősorban a szórakoztatásban tudtak segíteni, nem is akárhogy: egy hónapra ingyenessé tették az oldal prémium tartalmait is. Az egy hónap már letelt, most pedig összegezték az eredményeket.

Az oldal látogatottsági mutatóit elemezve érdekes, de annyira azért nem meglepő adatokra bukkantak. Volt ugyanis egy időszak, amikor nagyon jelentős mértékben megugrott az oldal látogatottsága. Ez egy többnapos időszak volt, amely hétköznapokat és egy hétvégét is magába foglalt.

Természetesen arról az időszakról van szó, amikor a karanténhelyzet miatt világszerte jelentős szigorításokat vezettek be. Számos országban, rengeteg városban kijárási korlátozásokat vagy kijárási tilalmat hirdettek, vagyis az emberek immár hivatalosan is el voltak vágva egymástól, amennyire lehet.

A Pornhub is ebben az időszakban hirdette meg a prémium tartalmai ingyenessé tételét, és lássatok csodát: rögtön jelentős mértékben megugrottak a látogatottsági adataik. A legdurvább kiugrást március 25-én mérték, amikor az átlaghoz képest 24,4 százalékkal volt több látogató az oldalon.

A Pornhub ezzel megmutatta, hogy a szórakoztatóipar egyik legnagyobb szereplője. Az oldal üzemeltetői egyébként az utóbbi időben nyitottak a nem felnőtt tartalmak forgalmazása felé is. Ilyen volt Bella Thorne filmje vagy épp a sztriptízbárok világát bemutató dokumentumfilm is.