Megrázó filmmel jön Anthony Hopkins, előzetest kapott a One Life

Előzetest kapott Anthony Hopkins Egy élet című új filmje.

A film főszerepében Anthony Hopkins alakítja Sir Nicholas "Nicky" Wintont, aki a második világháború alatt 669 gyermeket mentett meg a nácik elől. Nicky 1938 decemberében Prágába látogatott, ahol a nácik németországi és ausztriai térnyerése elől menekülő családokra bukkant, akik kétségbeejtő körülmények között, fedél és élelem nélkül, a náci invázió veszélye alatt éltek. Azonnal rájött, hogy versenyt kell futnia az idővel, mielőtt lezárulnak a határok. 

Ötven évvel később, 1988-ban Nickyt kísérti azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket nem tudott biztonságba helyezni Angliában; mindig magát hibáztatja, amiért nem tett többet. Csak akkor kezd végre megbékélni a bűntudattal és a gyásszal, amelyet öt évtizeden át hordozott magában, amikor a BBC televízió élő adásában, a "That’s Life!" című műsorban meglepetésként megismerkedik néhány túlélő - ma már felnőtt - gyermekkel.

A szereposztásban többek között Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Lena Olin és Jonathan Pryce is helyet kapott. 

A filmet James Hawes rendezte, Lucinda Coxon és Nick Drake írta Barbara Winton könyve alapján.

A hazai premierdátumról egyelőre nincsenek információk.

79 Egy élet  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

Igaz történet Sir Nicholas Wintonról, a fiatal londoni brókerről, aki a második világháborút megelőző hónapokban 669 gyermeket mentett meg a nácik elől. Nicky 1938... több»