Megrázó vallomást tett Uma Thurman a tinédzserkori abortuszáról

Uma Thurman megrázó emléket osztott meg a nyilvánossággal egy friss interjújában.

A színésznő a Washington Postnak adott interjúban beszélt arról, hogy tinédzserkorában terhességmegszakításon esett át, amelyre a mai napig élete egyik legnehezebb döntéseként gondol.

“Azért tárom fel ezt a sebet, mert szeretnénk némi támogatást nyújtani azoknak a lányoknak, akik mindezt szégyenként élik meg, senki sem jószántából fekszik fel a műtőasztalra” - mondta a színésznő.

Thurman 15 évesen esett teherbe egy idősebb férfitól, karrierje épp fellendülőben volt, elmondása szerint azonban egyedülálló anyaként nem tudott volna biztosítani születendő gyermeke számára otthont.

“Minden vagyonom egy bőröndben volt, Európában éltem, távol a szüleimtől. Épp munkába álltam, küszködtem azzal, hogy mit tegyek. Szerettem volna megtartani a babát” - tette hozzá Thurman.

“Gyermeki felfogásom volt csupán az anyaságról, amelyek alaposan megváltoztak azóta. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy nem tudnám átvészelni a terhességet. Tudtam, hogy ez a helyes döntés, a szívem mégis összetört” - mondta Thurman.

A színésznő saját elmondása szerint azért tárta fel ezt az emlékét, mert szeretné támogatásáról biztosítani azokat kiszolgáltatott a nőket, akik a közbeszédben előítéletek céltáblájává válnak hasonló döntsük miatt.