Szép és okos. Melanie Lynskey a Twitteren vágott vissza a Topmodell leszek! győztesének, Adrianne Currynek, aki szerdán állítólag testszégyenítéssel illette őt az interneten.

Egy mostanra törölt bejegyzésében a 40 éves Curry úgy tűnt, hogy Lynskey alakját (egy InStyle címlapfotózáson készült fotóról volt szó) szidja, azt állítva, hogy nem illik a The Last of Us-ban játszott "poszt-apokaliptikus hadvezér" szerepéhez.

"A teste azt sugallja, hogy luxuséletet él... nem pedig egy poszt-apokaliptikus hadvezér életét. Hol van Linda Hamilton, amikor szükség van rá?" - írta Curry a Twitteren, utalva a Terminátor - A halálosztó színésznőjének izmaira, és látszólag Lynskey gömbölydedebb testalkatát kritizálva.

A tweetet a 45 éves Lynskey megosztotta egy képernyőfotóval, ahol kipellengérezte Curry megjegyzését.

"Először is- ez egy fotó az InStyle magazin számára készült címlapfotózásomról, nem pedig egy állókép az HBO The Last Of Us című filmjéből" - tweetelte - "És egy olyan személyt játszom, aki aprólékosan megtervezte és végrehajtotta a FEDRA megdöntését. Nekem okosnak kell lennem. Nem izmosnak. Erre valók a csatlósok."

Míg mások az interneten megtapsolták a külsejét - az HBO sztárját "gyönyörűnek", "hihetetlenül" és "egészségesnek" nevezték -, Curry megpróbálta helyrehozni a tévedését, azt állítva, hogy a karaktert kritizálta, nem pedig Lynskey-t személyesen.

"Kiszerkesztette a tweetemet, ahol azt mondtam, hogy tökéletes homokóra alakja van, amiről én nem a harcosokra asszociáltam" - írta a modell egy későbbi tweetben - "Az, hogy a színészek a karakterkritikát személyes támadásnak veszik, az észbontó."

"A teste tökéletes. De nem hadvezéri tökéletes" - tette hozzá egy másik posztban - "Egy kitalált karakterről beszélek."

Válaszai visszatetszést váltottak ki az HBO-sorozat rajongóiból, akik lehordták a modellt a színésznő testszégyenítéséért (pontosabban a fatshamingért), azt írva, hogy "azt mondani, hogy valakinek a teste nem megfelelő, az... még mindig... személyes".

Ironikus módon, éppen a digitális viszály középpontjában álló címlapsztoriban Lynskey arról beszélt, hogy "belefáradt" abba, hogy mások kommentálják a testét.

"Néha belefáradok abba, hogy a testemről hallok, még akkor is, ha az pozitív, én csak, tudod, úgy érzem, hogy szükségem van egy kis szünetre, hogy ne gondoljak rá és ne halljak róla, és szerintem minden nő így érez" - mondta akkor az InStyle-nak. Lynskey hozzátette, reméli, hogy normalizálni tudja a képernyőn a testalkatát a hozzá hasonlóan kinéző nők számára.

"Próbálom azt mondani magamnak: 'Oké, normalizálod ezt, és remélhetőleg több nő jön majd, aki úgy néz ki, mint te, és az emberek nem fogják úgy érezni, hogy ilyeneket kell mondaniuk, mert ez egyfajta negatív bók" - mondta, utalva az alakjára vonatkozó megjegyzésekre.

Lynskey korábban már többször beszélt arról, hogy szégyellte a testét, többek között a Hollywood Reporter-nek adott tavalyi interjújában, amelyben arról beszélt, hogy fiatalabb korában éheztette magát, hogy karcsú maradjon. A színésznő elmondta, hogy a Sakáltanya forgatása alatt a forgatáson tapasztalt nyomás miatt szigorú diétát kellett tartania:

"Már éheztettem magam, és olyan vékony voltam, amennyire csak lehetett és még mindig négyes méret voltam" - vallotta be, és "nevetségesnek" nevezte az intenzív diétát.

Emlékezett arra, hogy a ruhatárváltáskor Spanxba kényszerült, és a sminkesek "egy kicsit több állkapocsvonalat" adtak neki.

"A visszajelzések állandóan ezek voltak: 'Nem vagy szép. Nem vagy szép" - tette hozzá.