Komoly fordulópontot ugyan nem jelent, de mindenképpen fontos, hogy végre bemutatkozott a WandaVízió, a Marvel moziverzum két kevésbé felkapott hősének szentelt új sorozat. A Disney jövőbeli terveit valószínűleg nem nagyon befolyásolná a sorozat fogadtatása, ám abból a szempontból mindenképpen nagyon fontos a premier, hogy másfél év után ez az első új Marvel tartalom, amit a rajongók kapnak.

Szóval emiatt fokozottan nagy volt a várakozás a sorozat premierje előtt, de arról se feledkezzünk meg, hogy Wanda, avagy a Skarlát boszorkány egyébként is sokak kedvence, hogy Vízióról ne is beszéljünk. De most, hogy közeledik a Disney+-on az első három epizód premierje, vajon milyen véleménnyel vannak róla a kritikusok?

Nos, az első élménybeszámolók szerint röviden és tömören: imádják. Szinte nem találni olyan kritikát, amely ne dicsérné agyon a sorozatot, legyen szó a színészekről, a történetről vagy a megvalósításról. De a legtöbben főleg utóbbit dicsérték a leginkább, és szinte mindenki kiemelte, hogy a WandaVízió semmiben sem hasonlít bármihez, amit eddig a Marvel moziverzum nyújtani tudott.

A sorozat ugyanis tulajdonképpen egy tisztelgés is egyben a régi, klasszikus sitcomok előtt. Mindegyik epizód másik jellegzetes sitcom stílusát ölti magára, de közben természetesen a két szuperhős a főszereplő, és egy lassan kibontakozó rejtély is borzolja a kedélyeket. Mindezt kellemesen szórakoztató és furcsa formában.

A WandaVízió január 15-én debütál majd a nagy közönség számára a Disney+-on, akik szintén az első három epizódot nézhetik majd meg. A kritikusokat tehát már most meggyőzte a sorozat, de most jön az igazi megmérettetés: a rajongókat is el kell varázsolnia.