Az elmúlt évek meghatározó élménye a karantén volt. A koronavírus nem kímélt sem fiatalt, sem időset, sem szegényt, sem tehetőset. Így volt olyan időszak, amikor szinte az egész világ bezárkózott otthon és csak várta, hogy elmúljanak a nehéz napok. Ez igaz volt a színészvilágra is, ahol sok művész utólag úgy érezte, hogy komoly nyomot hagyott az életén a bezártság. Köztük van a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep is.

A színésznő a Bostontól három óra autóútra fekvő otthonában töltötte a karanténidőszakot, szó szerint heteken át nem beszélt szinte senkivel. Így kellett aztán megjelennie a Ne nézz fel! forgatásán. A filmet eredetileg 2020 tavaszán forgatták volna, de a járvány miatt végül csak ősszel kezdődtek meg a munkálatok.

Meryl Streep az Entertainment Weekly magazinnak adott interjújában arról mesélt, hogy mikor megérkezett a forgatásra, nagyon furán érezte magát. Felvette a parókáját, megcsinálták a sminkjét, aztán ki kellett állnia egy stadion közepére beszédet mondani az emberek előtt. Ő alakítja ugyanis a filmben az USA elnökét.

Csakhogy a színésznő saját bevallása szerint akkor, abban a pillanatban úgy érezte, teljesen elfelejtette, hogyan is kell színészkedni. Tudta, hogy a karaktere vicces, de egyszerűen nem érezte magát viccesnek és nem tudta, hogyan is kellene azzá válnia. Nagyon érezte, hogy a hosszú elszigeteltség komoly nyomot hagyott a tehetségét.

Végül azért csak visszarázódott a hétköznapokba, amiben a színésztársai is segítségére voltak. A filmben olyan társai voltak, mint Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence vagy Jonah Hill. Ők a forgatáson csak GOAT-ként emlegették a színésznőt, amit ő először nem értett. A goat angolul ugyebár kecskét jelent, ami nem túl hízelgő. De egyben a GOAT a Greatest of All Time, vagyis a minden idők legjobbja rövidítése is.