Már megszokhattuk, hogy a Netflix nézettségi toplistája napról napra képes gyökeresen átalakulni. Akadnak persze filmek és sorozatok, amiknek bérelt helye van a top tízben, és vannak az újdonságok, amikre sokan kíváncsiak, így rövid időre, de valósággal berobbannak az élmezőnybe. És végül vannak az olyan sorozatok, amelyek új évadára tűkön ülve várnak a rajongók, így mikor megérkezik, mindenki azonnal lecsap rájuk.

E kategóriába esik az Outer Banks sorozat is, amelynek tíz részt felülelő első évada tavaly tavasszal debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. A rajongóknak tehát bő egy évet kellett várnia, hogy elkészüljön a folytatás, a második évad ugyanis csak a napokban érkezett meg. És ennek megfelelően mindenki azonnal rákattant, ami azt eredményezte, hogy a Netflix összesített – filmes és sorozatos – nézettségi toplistájának is az élére került.

Az Outer Banks néhány fiatalról szól, akik egy észak-karolinai kisvárosban tengetik hétköznapjaikat. Ám életük egy nap fenekestül felfordul, amikor pusztító hurrikán csap le a vidékre és katasztrófa sújtotta övezetté változtatja. A fiatalok a katasztrófa közepén rossz arcok közé keverednek és veszélyes üzelmekben kell részt venniük.

Az első évad mind a kritikusokat, mind a rajongókat eléggé meggyőzte, legalábbis a Rotten Tomatoes 71 és 82 százalékos tetszési indexe ezt sugallja. Itt, a Mafabon is hasonló véleménnyel vannak róla az olvasók, mivel a sorozat e mutatója 78 százalékon áll jelenleg.