Új horror debütált a napokban a Netflixen és ha már így tett, oda is szögezte a nézőket a képernyők elé. Ráadásul egy olyan alkotásról van szó, amely nem is egy, de mindjárt három filmet is ígér, amelyek egy hetes különbséggel érkeznek meg. Vagyis a második rész ezen a hétvégén, a harmadik pedig jövő hétvégén várható.

De miről is van szó? A félelem utcája 1. rész: 1994-ről, amely valósággal meghódította a Netflixen a mögöttünk hagyott hétvégén. A bő száz perces film természetesen R. L. Stine író népszerű regénysorozatának adaptációja, akinek többek között a Libabőr történeteket is köszönhettük. Sajnos azok a filmek, amik eddig a műveiből készültek, általában a gyenge középszer szintjén ragadtak meg, ám úgy tűnik, A félelem utcája 1. rész: 1994 kilóg ebből a sorból.

A film ugyanis nem csak a Netflixen debütált mindjárt a nézettségi toplista dobogójának legalsó fokán, de a vélemények is jók róla. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 87 százalékot kapott átlagban, ami kifejezetten jónak mondható. A nézői szavazatok valamivel gyengébbek, tőlük csak 68 százalékot kapott, de ez még mindig egy erős közepesnek felel meg.

A történet az ohiói Shadyside városkában játszódik, amely évszázadok óta hírhedt helynek számít a környéken, ugyanis különös átok sújtja. A városban különös gyilkosságsorozat tartja rettegésben a lakókat, akik lassan már az utcára sem mernek kilépni. Mikor egy tinikből álló csapat rájön, hogy az évszázadok óta tartó átok és a gyilkosságok között kapcsolat van és ők lehetnek a következő áldozatok, összefognak, hogy megállítsák a gonosz erőket.