Mi lesz Tarantino Star Trek-filmjével?

A mai nap folyamán számoltunk be arról, hogy a ViacomCBS vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette, hogy további két Star Trek film előkészülete is zajlik.

Bár régóta rebesgették, hogy Quentin Tarantino nagy eséllyel rendezhet egy új Star Treket, amely tízedik és egyben utolsó filmje is lenne, ám úgy tűnik, hogy mindez mégsem fog megvalósulni.

„Azt hiszem, leteszek erről az ötletemről, de azt is fontos megjegyeznem, hogy egyelőre még csak nem is egyeztettem senkivel sem a korábbi terveimről” – nyilatkozta Tarantino a Consequence of Sound magazinnak.

A rendező azt is hozzátette, hogy mindez számára hatalmas megkönnyebbülés is egyben, hiszen semmiképpen sem szerette volna nyomásnak érezni, hogy milyen filmet is készít majd, amelyre valójában még semmilyen ötlete nincs.

Tarantino korábban még J.J. Abramsnek vetette fel azt, hogy Star Trek filmet rendezne, aki mindezt továbbította a Paramount stúdiónak, ahol rá is bólintottak az ötletre, így Mark L. Smith el meg is írt egy forgatókönyvet, amelyről úgy hírlett, hogy egy igazi Ponyvaregény az űrben.

A rendező egy időben azt sem igazán titkolta, hogy bár a 2009-ben mozikba került Star Trekket nagyszerűnek tartja, a Sötétségbenben nem igazán nyerte el a tetszését, mindezt fel is el is mondta Abramsnak, aki egyszerűen csak azzal a tanáccsal látta el, hogy ignorálja az epizódot.

Tarantino kilencedik filmje, az idén nyáron mozikba került Volt egyszer egy Hollywood hatalmas sikernek örvendett, amelyhez fentebb mellékeltük is az előzetest.