Michael J. Fox szívszorító új filmje könnyeket fog csalni a szemünkbe

Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt a 80-as években, aki hatalmas karrier előtt állt. Ezt azonban csak részben tudta befutni, ugyanis a karrierje csúcsán pusztító diagnózist kapott: gyógyíthatatlan beteg. Ez lerántotta a mélybe, ahonnan azonban a családja segítségével sikerült visszakapaszkodnia. Ő Michael J. Fox, akiről idén szívbe markoló dokumentumfilm jelenik meg.

Michael J. Fox mindenki számára örökre Marty McFly marad, hiszen a legendás Vissza a jövőbe trilógia egész életére a legnagyobb sztárok közé emelte. Ám épp e trilógia forgatásának idején, 1991-ben kapott olyan diagnózist, ami egy csapásra az egész életét megváltoztatta. Megtudta, hogy Parkinson-kóros, vagyis gyógyíthatatlan beteg.

A színész ezt az információt még évekig titkolta a nyilvánosság elől és tovább folytatta a munkát. Végül 1997-ben vallotta be, hogy súlyos betegségben szenved, ami lassan a színészi munkájára is egyre komolyabb hatással volt. Az aktív színészetet ezért az ezredforduló környékén szinte teljesen felváltotta az általa létrehozott alapítvány irányítása, amellyel a Parkinson-kór gyógymódjának kutatását támogatják.

Michael J. Fox történetét hamarosan új szemszögből is megismerhetjük majd. Davis Guggenheim rendezésében érkezik ugyanis a Still: A Michael J. Fox Movie!, egy dokumentumfilm, amely a sztár életét dolgozza fel. Rengeteg interjút láthatunk vele, illetve jeleneteket a forgatásokról. Teljesen nyíltan beszél benne a pályafutását is tönkretevő betegségről, valamint a diagnózist követő évekről, amikor alkoholizmusba menekült a valóság elől. Szerencsére még időben ráeszmélt, hogy rossz úton jár és sikerül visszamásznia a gödörből.

Egyelőre nem tudni, hogy a Still: A Michael J. Fox Movie pontosan mikor debütálhat. A filmet a Sundance Filmfesztiválon már bemutatták és egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak róla a nézők. A nagy közönség számára az AppleTV+-on lesz majd elérhető valamikor idén.