Michelle Rodriguez védelmébe vette a rasszista jelzővel megbélyegzett Liam Neesont

Tovább gyűrűzik a Liam Neeson körülötti botrány: a színész nemrég interjút adott, amiben arra terelődött az szó, hogyan készül fel a bosszúálló szerepeire, és erre elmesélt egy történetet negyven évvel ezelőtt, ami még otthon, az Egyesült Királyságban esett meg.

Egy barátnőjét megerőszakolta egy fekete férfi, ő pedig tehetetlen dühében elment a város feketék lakta részére, ahol csak arra várt, hogy valaki belekössön, ő pedig minden elkeseredett indulatát kiadhatná, és akár meg is ölte volna ezt az embert.

Aztán hozzátette, hogy ez az érzés és ez a tett mennyire megdöbbentette, és el is ment egy paphoz később gyónni. Ez a történet hétfőn elég nagy közvélemény-bombát robbantott, mert sokak szerint ez elfogadhatatlanul rasszista megjegyzés volt a színésztől – sokan azt is követelik, hogy írják ki a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körülből.

A színész természetesen tisztában van ezzel, és most ahol tud, próbálja megmagyarázni, hogy miért nem rasszista – illetve valahol igaza van abban, hogy ez a történet tökéletes iskolapéldája annak, amikor valaki – negyven évvel ezelőtt – rádöbben, hogy csak és kizárólag a bőrszíne miatt akar ártani valakinek, és ezt követően tudatosan nem így viselkedik. Neeson eddig nem nagyon adta tanúbizonyságát annak, hogy rasszista lenne, és több neves személy is kiállt mellette. Legutóbb Michelle Rodriguez, akivel a Nyughatatlan özvegyek című filmben dolgozz együtt. A színésznő arra hívta fel a figyelmet, hogy filmbéli szerepe szerint Neeson Viola Davis férje – márpedig egy rasszista ember, még ha jó színész is, akkor sem tudna ilyen szenvedélyesen csókolózni egy olyan rasszbéli nővel, amit hivatalosan gyűlöl.

Reméljük, hogy ez a vihar hamar elül majd Hollywoodban, Neeson pedig meg tudja győzni a nyilvánosságot arról, hogy nem áll szándékában feketéket ölni csak azért, mert feketék.