Miért néz ki máshogy az Ezeréves Sólyom a Solo-filmben?

A kevéséb szemfüles nézők is kiszúrhatták már, hogy a hozzánk május 24-én érkező Solo: Egy Star Wars-történet t című film Millenium Falconja kicsit más, mint az eredeti saga legendás hajója.

Pedig: ugyanarról a hajóról van szó. A Solo-filmben viszont a Sólyom egy tiszta, elegáns és újszerű járgánynak tűnik (annak ellenére, hogy története jóval a film idősíkja előtt kezdődik), amit inkább bulizásra használnak, mint csempészmelókra - és ez a dizájn közelít leginkább ahhoz, amit az eredeti filmek látványtervezője Ralph McQuarrie megálmodott. 

A film viszont minden egyees felmerülő kérdésre választ ad, de a spoiler-mentes verzió a készítők szerint a következő: a hajó a film cselekménye elején még Lando Carlissian tulajdona, és csak később kerül Han Solohoz, aki egyrészt teljesen más karater, mint Lando, másrészt teljesen másra is használja a járművet, így elvégez egy-két szükséges beavatkozást a hajó kinézetén. Jon Kasdan társszerző szerint - aki apjával, Lawrence Kasdannal, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és az Star Wars - Az ébredő Erő veterán szerzőjével dolgozott együtt a története - a Sólyomnak mindig türköznie kell tulajdonosa életvitelét, stílusát és személyiségét. Nem mellesleg: a galaxisban szerencsés, ha inkább szakadtnak tűnik az ember, főleg akkor, ha rosszban sántikál.

Az Ezeréves Sólyom radikális változásaira tehát válaszokat kaphatunk majd a tavasszal érkező filmből.