Minden akadály elhárult, jön Keanu Reeves kultfilmjének folytatása

Akiva Goldsman és cége, a Weed Road ismét a Warner égisze alatt fog dolgozni, és ez két késői folytatás előtt is megnyitja az utat.

A Legenda vagyok 2 mellett, most végre kiderült, hogy a Constantine - A démonvadász 2 is készül. Akiva Goldsman a Deadline című szaklapnak megerősítette, hogy jelenleg is ezen a projekten dolgozik. A Constantine Keanu Reeves főszereplésével 2005-ben került a mozikba.

Nem csak a főszereplő tér vissza a folytatásban. Francis Lawrence is a rendezői székbe ül újra és Dark Was the Night, aki sokáig dolgozott egy esetleges Constantine rebooton, szintén részt vesz a munkában. Most, hogy a folytatás mégiscsak lehetséges, ő is beszáll.

KÖSZÖNET KEANU REEVESNEK A CONSTANTINE 2-ÉRT

A Constantine 2 megjelenésére azonban még várni kell egy darabig. Goldsman ugyanis kifejtette, hogy még mindig a történet megtalálásán dolgozik. Egy apróságot azonban elárult: ahogyan Keanu Reeves és Francis Lawrence az első filmben a jó és a rossz egymás mellett létező világát ábrázolta, azt a folytatásban is meg kell találni.

Az, hogy egyáltalán lesz Constantine 2., az Goldsman szerint Keanu Reevesnek köszönhető. Reeves ugyanis újra és újra világossá tette, hogy ezt a karaktert szeretné újra eljátszani.

EGY DC-FILM - DE VALÓSZÍNŰLEG TELJESEN FÜGGETLEN

Érdekesség, hogy a Constantine 2 ugyan a Warner égisze alatt készül, de valószínűleg James Gunn és Peter Safran bevonása nélkül, akik valójában most az összes DC-projektet felügyelik, és a legtöbbet egy közös univerzumba, a DCU-ba helyezik. Goldsman viszont most Michael De Luca és Pamela Abdy felügyelete alatt készül a filmre, akik a Warner teljes filmes részlegét irányítják.

Egyelőre tehát ne számítsunk arra, hogy a Constantine 2 bármilyen módon kapcsolódik majd más DC-projektekhez. Voltak találgatások a Gunn és Safran által bejelentett Swamp Thing/Mocsárlény adaptációhoz való esetleges közelségről, mivel mindkét karakter a DC képregények ugyanabban a sötét szegletében van otthon. A Constantine 2 azonban valószínűleg teljesen független ezektől a DC-projektektől. Ez megmagyarázza azt is, hogy Gunn miért nem tett említést a filmről a bejelentésében, ami a rajongók körében félelmet keltett, hogy a folytatás talán nem jön.

De amíg valóban nem érkezik meg, addig türelmesnek kell lennünk. Mivel Goldsman nyilvánvalóan a forgatókönyvfejlesztés korai fázisában van, szkeptikusak vagyunk, hogy reális-e a 2024-es megjelenés. Mi legkorábban 2025-ben számítunk a mozibemutatóra. Ez 20 évvel az eredeti film után lenne.

akció | fantasy | horror | misztikus

John Constantine (Keanu Reeves), a természetfeletti ügyekre specializálódott, magát a poklot is megjárt magánnyomozó egy napon minden korábbinál nehezebb ügybe botlik. Legújabb... több»