Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
50%

Mocsárlény (1982)

Swamp Thing
Filmadatlap
 
24
Szereplők
3
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Adrienne Barbeau
Adrienne Barbeau
Adrienne Barbeau
Reggie Batts
Ray Wise
Adrienne Barbeau
David Hess
Adrienne Barbeau
Adrienne Barbeau
Reggie Batts
Mimi Craven
Louis Jourdan
David Hess
Adrienne Barbeau
Adrienne Barbeau
David Hess
Adrienne Barbeau
Ray Wise
Nannette Brown
Adrienne Barbeau

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 07. 19.

legújabb vélemény

2
Kezdetleges képregény-adaptáció

A képregény-adaptációk a 2000-es évek elejétől képezték egy igencsak megkerülhetetlen rétegét a filmgyártásnak (legfőképpen pénzügyileg), de fontos megemlíteni, hogy már a 70-es évektől elkezdték a filmre adaptálásukat. Talán a 70-es és a 80-as évekb... teljes kritika»

 
Márton   2018. 11. 04.

0

Anno annak idején még a VHS aranykorában én is láttam eme "gyöngyszemet"! Nem is oly rég ismét megnéztem, mert hát már szinte már semmire nem emlékeztem belőle csupán annyi maradt meg, hogy gyerekkoromban tetszett! Sajnos azt kell hogy írjam, hogy ez... több»

 
kórica   2016. 01. 28.

0

Félelmetesen rossz, rettentő unalmas, rettenetesen gagyi, szó szerint nézhetetlen. Nulla technika, csak béna jelmezek, ráadásul még kreativitás sincs ebben a filmben.

A film összbevétele 18 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Egy interjú során a rendező, Wes Craven (1939–2015) elmondta, hogy nagyon nehéz volt számára a forgatás, mert a producerek folyton azon voltak, hogy minél alacsonyabban tartsák a gyártási költségeket, emiatt semmilyen kreativitást nem engedtek neki a forgatás alatt. Pedig Cravennek rengeteg ötlete volt, hogy miket tartalmazhatott volna még pluszban a film, de ezen ötleteire a producerek végül nem bólintottak rá.

(Kóborló )
 

A rendező, Wes Craven (1939–2015) egyáltalán nem ismerte a forgatás előtt a film alapjául szolgáló képregényeket.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Wes Craven (1939–2018) felesége, Mimi Craven is feltűnik egy apróbb szerepben a filmben.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Wes Craven (1939–2015) fejében e film forgatása alatt kezdett körvonalazódni a következő filmje története, ami nem más volt, mint a híres Rémálom az Elm utcában című horrorfilm.

(Kóborló )
 

Az első amerikai dvd kiadás eredetileg tartalmazta volna azokat a meztelen jeleneteket, amik a film mozis változatában nem kaptak helyet. Csakhogy egy gyártási hiba miatt ezen jelenetek nem kerültek fel az első dvd-s kiadásra, emiatt pedig a dvd forgalmazó visszahívta a kereskedelemből a dvd kiadásait. Azóta persze hozzáférhető ez a kiadás, ami tartalmazza az összes olyan jelenetet, amit végül a mozis változatban nem mutattak be.

(Kóborló )
 
Az eredeti Mocsárlény képregények rajongóinak meg aztán főleg nem. Ebből kiindulva el sem tudom képzelni, vajon milyen lett volna a Wes Craven-féle Doctor Strange, mert amúgy egy ilyen terve is volt a mesternek. több»