Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
58%

Támadók a Marsról (1986)

Invaders from Mars
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Támadók a Marsról
 
Kóborló   2021. 01. 08.

legújabb vélemény

1
Filmek a Vico kazetták soraiból: Támadók a Marsról

Fiatalkorom meghatározó élményei közé tartozott a videotékákba járás, hisz anno az internet még gyermekcipőben is alig járt, ezáltal a legtöbb ismeretemet a televízióban leadott filmekből és a videotékák filmes felhozatalából szívtam magamba. Ezen ok... teljes kritika»

 
Ronin   2019. 10. 10.

0

Középszerű, a nyolcvanas évek minden típusjegyét hordozó sci-fi horror. Azok az idegen lények viszik a prímet, mint egy rothadó krumpli... A történetet viszont kifejezetten érdekesnek találtam, és végül is nem hagytam félbe a filmet, halálra se untam magam.


 
dosty   2019. 10. 09.

0

Ha már Hooper remake-et készített, legalább kicsit törekedhetett volna arra, hogy a filmje meghaladja az eredetit. Nem igazán éreztem, hogy bármiben kiemelkedőbb lenne. Ok, nyilván kifinomultabb technikát alkalmaz, de nem több egy koppintásnál.

Galéria (10)

Hunter Carson
Karen Black
Hunter Carson
Louise Fletcher
Hunter Carson
Louise Fletcher
Hunter Carson
Hunter Carson
Hunter Carson
Hunter Carson

Videók (1)

A film összbevétele 4 884 663 dollár volt (imdb.com).

 

Magyarországon a VICO kiadó forgalmazásában jelent meg videokazettán.

(Kóborló )
 

A film rendezésével Tobe Hoopert (1943–2017) bízták meg. Ez elsősorban Steven Spielbergnek köszönhető, aki szintén érdeklődött a rendezés iránt, de épp lefoglalták egy másik film munkálatai, így beajánlotta Tobe Hoopert, akivel már dolgozott együtt az 1982-es, Poltergeist című film alatt.

(Kóborló )
 

A film rendezését Steven Spielberg is elvállalta volna, de épp más filmen dolgozott.

(Kóborló )
 

A filmben szereplő egyik rendőrt Jimmy Hunt alakította. Ő alakította Davidet, az 1953-as változat főszereplőjét is.

(Kóborló )
 

A forgatásokat 1985. július 10-én kezdték meg, és 1985. november 20-án fejezték be.

(Kóborló )
 

A film az 1953-as, Hódítók a Marsról című filmet vette alapul, viszont mivel számos pontján megváltoztatták, nem lehet egyértelműen remake-nek nevezni.

(Kóborló )
 

A filmnek volt még egy forgatókönyvírója David Womark személyében, de az ő munkájával annyira nem voltak megelégedve, hogy kirúgták a készülő filmből.

(Kóborló )
 

A jelenetben, amikor a katonák megszállják az iskolát, nem statisztákat alkalmaztak, hanem a közelben állomásozó tengerészgyalogosokat.

(Kóborló )
 

A filmbéli Lindát alakító Karen Black (1939–2013) az édesanyja volt a filmbéli Davidet alakító Hunter Carsonnak.

(Kóborló )
 

Stan Winston (1946–2008) és csapata szinte egyszerre készítették el ennek a filmnek és az 1986-os, A bolygó neve: Halál című filmnek az effektjeit.

(Kóborló )
 
Hunter Carson játékától eltekintve tényleg egy korrekt látvánnyal, szuper szereplőgárdával és kissé lapos hangulattal bíró filmmel van dolgunk, amin nem fog az idő vasfoga, és bár sosem fogjuk a Testrablók támadása, az XTRO vagy A dolog szintjén emlegetni, előkelő helyet foglal el a sci-fi klasszikusok között. több»